Ръководството на Славия демонстрира засилен интерес към полузащитника на Пирин Благоевград Конър Хендерсън. Според вестник „Тема Спорт” носителят на Купата на България е набелязал ирландския футболист сред бъдещите си попълнения.

„Белите” са облагодетелствани от факта, че контрактът на 26-годишния играч изтича в края на сезона. Това значи, че той би могъл да напусне „орлетата” като свободен агент.

Хендерсън пристигна у нас през есента, след като сезонът в Първа лига вече бе стартирал. Въпреки това бившият кадър на Арсенал моментално се утвърди сред титулярите и до момента има 23 мача, 3 гола и цели 7 асистенции. Ирландецът се показа като отличен изпълнител на статични положения, като голяма част от головите му пасове дойдоха именно по този начин.

Според „Тема Спорт” наставникът на Славия Златомир Загорчич е харесал много играта на Хендерсън, който според него ще повиши конкуренцията в центъра на терена. Тепърва обаче предстои да се разбере дали роденият в Лондон играч възнамерява да продължи престоя си в България.