Левски победи с 3:0 като гост Славия в столичното дерби от 24-ия кръг в Първа лига и отново е на второ място в класирането. В третата минута на мача на стадион "Васил Левски" Дарко Тасевски изведе Радослав Кирилов в наказателното поле, крилото подаде успоредно на голлинията към Цветелин Чунчуков, който остана на празна врата, но в последния момент топката беше избита в корнер от Нуно Рейш.

Само минута след това "сините" достигнаха до попадение чрез Станислав Костов, останал сам срещу вратата след подаване на Жерсон Кабрал и грешка в защитата на "белите". В 19-ата минута Паулиньо стреля от малък ъгъл, топката се удари от външната страна на страничната греда и излезе в аут.

Десет минути след това Славчо Шоколаров шутира опасно от дистанция, но Николай Михайлов изби топката в ъглов удар. В 40-ата минута Жерсон Кабрал получи топката, навлезе в наказателното поле и стреля силно, разписвайки се за 0:2 в близкия на Антонис Стериакис ъгъл.

В 52-ата минута Милен Гамаков пропусна от няколко метра да върне един гол в полза на Славия. Три минути след това Давиде Мариани стреля силно от дистанция и изненада Стериакис, реализирайки за 0:3 с рикошет в гредата. След това Левски контролираше ситуацията на терена, а в 56-ата минута Станислав Костов беше изведен сам в наказателното поле, но стреля право в тялото на Стергиакис.

Три минути след това Милен Гамаков фаулира в наказателното поле Милош Цветкович, но Стериакис спаси битата от Паулиньо дузпа.

В добавеното време на двубоя Александър Станисавлевич получи втори жълт картон за фаул срещу Паулиньо и беше отстранен от игра.

След този успех "сините" са на второ място в класирането с актив от 51 точки, а докато Славия остава на осма позиция в Първа лига.