Славия – Левски 0:2 /първо полувреме/, национален стадион „Васил Левски“, 24-ти кръг

Левски поведе още в 4-та минута. Давиде Мариани центрира в наказателното поле на Славия, където Милен Гамаков сбърка в опита си да изчисти топката с глава. Жерсон Кабрал подаде към Станислав Костов, който отблизо не пропусна да вкара.

Левски направи сериозен пропуск в 8-та минута. Давиде Мариани отне топката в средата на терена, след което подаде към Станислав Костов, който навлезе в наказателното поле на Славия, но Антонис Стергиакис излезе и изби топката от краката на нападателя. След това Хали Тиам направи непростим пропуск.

Футболистите на Славия имаха основателни претенции за дузпа в 12-та минута на дербито срещу Левски на националния стадион „Васил Левски“ от 24-ия кръг на Първа лига. Димитър Велковски пусна много добър извеждащ пас към Цветелин Чунчуков в наказателното поле на Левски, където нападателят бе фаулиран от Нуно Рейш, но съдията Станислав Тодоров не свири дузпа, въпреки че имаше основание да стори това.

Една от най-спорните ситуации през първото полувреме на мача между Славия и Левски на националния стадион „Васил Левски“ от 24-ия кръг на Първа лига бе в 23-та минута. Паулиньо бе бутнат в гърба от Славчо Шоколаров. В същото време бразилецът удари в лицето футболиста на Славия и Станислав Тодоров маркира нарушение в полза на „белите“. Съдията не взе по-строги мерки срещу действието на бразилеца.

Холандската звезда на Левски Жерсон Кабрал покачи резултата на 2:0 срещу Славия в 24-ия кръг на Първа лига. В 40-ата минута крилото на "сините" изпълни по най-добрия начин типичния си порбив навътре към наказателното поле, а после от около 16 метра стреля по страхотен начин в близкия долен ъгъл. Вратарят Антонио Стергиакис нямаше никакъв шанс да реагира.