Отборът на Славия постигна измъчена победа над Дунав Русе в последен мач от Група Б на втората осмица в Първа лига. „Белите” се наложиха благодарение на поредния гол на Цветелин Чунчуков, който се разписа минута преди края на редовното време.

Трите точки изкачиха столичани на първата позиция в групата, след като изпревариха тима на Локомотив Пловдив. Това означава, че „белите” ще имат за съперник в баражите за разпределяне на местата в Първа лига тима на Ботев Враца, като мачът между тях ще бъде във вторник.

Дунав, за чийто тим този мач бе без никакво значение, що се отнася до класирането им в Група Б, завършва на последното място и ще се изправи срещу Витоша Бистрица.

Вижте кой е Играч на мача!

Първото полувреме на градския стадион в Русе не предложи почти никакви интересни ситуации. Двата тима започнаха припряно мача, като само в първите осем минути на срещата, футболистите на домакините изпаднаха в положение на засада цели три пъти.

Първият удар към една от двете врати бе дело на Славчо Шоколаров, който пробва късмета си с далечен шут, но топката не попадна в рамките на вратата.

В 9-ата минута Станисавлевич можеше да засече една центрирана топка от фаул от страна на Славчо Шоколаров, но той и съотборникът му Давид Хименес се разминаха с коженото кълбо. Още в следващата атака Цветелин Чунчуков вкара топката в мрежата, но след сигнал за засада.

Десетина минути преди почивката домакините трябваше да извършат принудителна смяна, след като Симеон Щерев се контузи нелепо, извършвайки нарушение в центъра на терена срещу противников състезател. Той бе заменен от Красимир Становев.

Началото на втората част по нищо не се различаваше от цялото първо полувреме. Скучни действия от страна и на двата тима, а положенията пред двете врати изцяло липсваха.

След час игра наставникът на домакините Людмил Киров предприе рискован ход, след кат от игра защитника Петър Патев, а на негово място пусна нападателя Исмаил Иса. Само секунди по-късно домакините създадоха и най-чистата си ситуация в мача до този момент, който бе дело именно на Иса.

Станоев центрира отлично отдясно, а Исмаил Иса стигна до топката в пеналта и стреля с глава, но на сантиметри от левия страничен стълб на вратата. В следващата атака за Дунав, Иса си изпроси и жълт картон, след като проби много добре отляво, но след съприкосновение с Томбак падна на земята, в опит да си спечели дузпа. Никола Попов обаче не се подведе и му показа жълт картон за симулация.

Въпреки по-добрата игра на Дунав след направените промени, Славия имаше късмета да вземе пълния комплект точки, а развръзката дойде в предпоследната минута на мача.

Славчо Шоколаров получи топката в половината на Дунав и центрира от почти 30 метра към Далечната греад, където дебнеше Цветелин Чунчуков. Нападателят успя да играе с глава и да насочи топката към вратата, въпреки че ударът му не бе толкова силен.

Вратарят на домакините Антонов закъсня с намесата си и допусна коженото кълбо да пресече голлинията преди да играе с него.

Това е първо поражение за Дунав в Група Б на втората осмица, като до този момент тимът на Людмил Киров имаше на сметката си три равенства и две победи.

ДУНАВ – СЛАВИЯ 0:1

0:1 Чунчуков 89'


Градски стадион, Русе

Главен съдия: Никола Попов


Дунав: 86 Станислав Антонов, 77 Емин Ахмед, 5 Георги Динков, 4 Петър Патев, 24 Александър Исаевски, 23 Илия Мунин, 7 Мартин Станкев, 83 Христо Попадийн, 8 Свилен Щерев (31 Красимир Станоев), 27 Мухамаду Ндиайе, 9 Ахмед Ахмедов

Треньор: Людмил Киров

Славия: 12 Емануеле Джерия, 18 Лука Шполярич, 15 Александър Станисавлевич, 25 Ертан Томбак, 24 Преслав Петров, 8 Славчо Шоколаров, 6 Давид Хуманес, 55 Димитър Стоянов, 11 Радослав Кирилов, 23 Владислав Узунов, 9 Цветелин Чунчуков

Треньор: Златомир Загорчич