Новакът в елита Септември София приема Славия в мач от третия кръг на Първа професионална лига.

Двубоят в петък е от 21:00 часа и ще се излъчва пряко по DIEMA SPORT, на онлайн платформата GONG PLAY. Също така можете да проследите сблъсъка на живо на Gong.bg и на честотите на Дарик радио.

В миналия кръг срещу тима, с който дебютира в елита – Пирин, Борис Галчев отбеляза първия гол за новаците от столичния квартал „Красна поляна” след завръщането им в Първа лига. 10-те гола на халфа досега са вкарани за 4 различни елитни тима – Пирин, ЦСКА, Ботев Пд и Септември.

В предишния кръг Крис Гади стана вторият чужденец, записал мач за дебютантите от Септември през сезона. Първият гол на французина в българското първенство бе точно във вратата на Славия – на 20 октомври 2013 г. при 3:1 за Локо Пд.

Септември досега няма победа над нито един от останалите софийски отбори в сегашния състав на Първа лига ЦСКА, Левски и Славия – 4 равенства и 14 загуби в общо 18 шампионатни двубоя срещу тях.

И трите досегашни гола на белите през новия сезон бяха отбелязани с удари с левия крак в десния вратарски ъгъл на вратата – Ивайло Димитров срещу ЦСКА и Владислав Узунов и Иван Минчев срещу Ботев Пд.

Най-ниският футболист в сегашния състав на елита Иван Минчев (160 см) има по 28 шампионатни мача и за Монтана (през 2015/16 г.), и за Славия, в които вкара по точно 6 гола за двата тима. Не се е разписвал за Любимец (11 срещи) и ЦСКА (1).

2:3 срещу Ботев Пд в миналия кръг бе първа загуба на белите под ръководството на Златомир Загорчич в шестата среща под негово ръководство. През 2013/14 г. с него начело, Литекс падна за първи път в 9-ия си мач – 0:1 като гост на ЦСКА.