Левски победи Черно море с 1:0 в двубой от 13-ия кръг на Първа лига. Прохазка донесе успеха на "сините" с гол в 22-ата минута на двубоя.

Двата тима се захапаха още от първите минути на двубоя. Още в 8-ата минута Бакари беше изведен в отлична позиция, но прати топката във външната страна на мрежата.

Левски откри резултата в 22-ата минута, след като при третия пореден корнер изпълнен пред вратата на Черно море, Прохазка излъга трима бранители на Морето и матира Коварж.

В 31-ата минута вратарят Коварж трябваше да показва технични изпълнения, след като бранител му върна топката, и се справи, но с голям късмет и предотврати нова опасност пред вратата.

През втората част Бакари нацели гредата зад Йоргачевич, след като в 64-ата минута засече топката след центриране от корнер, но кълбото намери напречната греда.

Малко по-късно Адениджи пропусна да реализира втори гол за "сините", след като от няколко метра прати топката в аут. Малко по-рано той се сблъска с Коконов в наказателното поле на Морето, но съдията остави играта да продължи.

В 74-ата минута от отлична ситуация Адениджи се размина с топката, а Бакари и Деса получиха жълти картони за разпра помежду си.

Секо беше фаулиран от Минев пред наказателното поле на Левски в 81-ата минута на срещата, което провокира недоволството от страна на "сините" футболисти, които поискаха обяснение от съдията.

До края на срещата мачът се понакъса и в крайна сметка Левски стигна до победата.

В класирането Левски е на върха с актив от 31 точки, Черно море е трети с 23. Дори Лудогорец утре да победи ЦСКА, то "сините" ще запазят първото място, тъй като победиха съперника си в директния мач.

Двата тима играха преди десетина дни в турнира за Купата на България, като тогава варненци надделяха с 3:2 след продължения и изхвърлиха "сините" от турнира.