Саудитецът Хюсеин Сюлеймани отскоро е част от старозагорския Верея. Левият защитник е известно име, има близо 150 мача за националния отбор на своята страна. С огромен опит и вече на 40 години. Верея е едва четвъртият клуб в кариерата му.

„Всеки футболист иска да участва на Световно. Аз имам 3 участия. Да попаднеш в групата е изключително постижение. Аз обичам футбола. Играл срещу Али Даейи през 1996 г., когато спечелихме Купата на Азия срещу Иран. Тогава той бе играч на Байерн. Тиери Анри обаче е най-добрият нападател срещу когото съм играл. Бърз, нестандартен, техничен – за мен той е най-добрият в света", сподели Хюсеин Сюлеймани и продължи:

„Започнах да тренирам в Ал Ахли, когато бях на 8 години. Останах там близо 20 години. Преминах през всички възрасти. След това имах престой в Швейцария, после се върнах у дома - в Ал Насър. Ал Ахли обаче е моят дом. За мен никога не е било проблем да остана в един и същи отбор. Постигнах много успехи, спечелих титли и купи. Първият ми европейски отбор беше Ксамакс.“

„В Ал Насър съм играл заедно със Стоичков. Вдигнахме Купата заедно. Вкара единствения гол тогава. Той е голям играч, имах щастието да се докосна до този велик футболист. Има невероятен характер“, коментира още футболистът на Верея и добави:

„Чувал съм за България, още преди да дойда тук. През 1994-а направихте страхотно Световно първенство. А Илиан Илиев е отличен специалист, който прави интересни тренировки.“

„Имал само една тежка травма в кариерата си – това ми помага за спортно дълголетие. В началото започнах като нападател, после като ляво крило. Играл съм и в средата постепенно станах ляв защитник и там се чувствам най-добре. Имаме сплотен отбор в съблекалнята. Ако няма колектив, не се получава. Като едно семейство сме. Може дори да участваме в евротурнирите. След три месеца може да започна да говоря и български“, обеща Хюсеин Сюлеймани.