Легендата на Левски Наско Сираков не се стресна да отправи публични критики към наставника на клуба Делио Роси и съдийския наблюдател Марк Бата. Членът на Изпълкома заяви, че италианският тактик трябва да проумее смисъла зад емблематичното скандиране "Сините в атака", докато френският надзорник бе наречен недотам любезно "оня индианец".

Капитанът на Левски: Лудогорец си игра с нас като котка с мишка

Помощникът на Херо: Левски е твърде предвидим отбор

Интервюто пред "Тема Спорт" идва в дните след загубата 0:2 срещу Лудогорец, която отдалечи Левски още повече от първото място в класирането. Според Сираков е крайно време на "Герена" да спрат да се залъгват, че ще гонят трофея и да бъдат честни с феновете. Бившият нападател бе категоричен, че към момента във всяко отношение ЦСКА има далеч по-големи шансове да оспорва хегемонията на разградчани, най-малкото заради предстоящия директен сблъсък в 15-ия кръг на шампионата.

"За Левски розовият сън е свършил, за ЦСКА може да свърши при евентуална загуба от Лудогорец в Разград тази седмица. Но ако ЦСКА не загуби, ще продължи да има реални шансове на базата на това, че през пролетта предстоят още два директни двубоя с разградчани в плейофната фаза. Така че няма да е такава голяма разликата за тях, каквато е за Левски", анализира Сираков пред родния ежедневник. "При всички положения ЦСКА е по-близо до Лудогорец. И то доста по-близо в сравнение с Левски."

Оставете Делио Роси на мира!

"Реалността много бързо те сваля на земята. Те щат, не щат - пак ще стигнат до това заключение. Аз няколко пъти разговарях със Спас Русев на тази тема, той е наясно горе-долу за какво става въпрос. Знае, че трябва да се подсилва отборът."

"Трябва хората в Левски да обяснят на Делио Роси каква е идеологията на клуба. Неслучайно публиката пее "Сините в атака". Не може при 0:0 на "Герена" 11 човека да са зад централната линия. Аз такъв Левски никога не съм гледал през живота си. Просто на човека трябва да му се обясни, че тимът не може да играе по този начин. А и няма да постигне успехи. Казвам си мнението, не искам да съдя човека. Още повече, че той дойде в заварено положение. Само че не приемам и подобни приказки от рода: "Няма да броим точките сега, а през май". То вече няма смисъл да ги броим, какъв месец май? И кой точно май ще ги броим? Това са клишета, които ме дразнят. Да му направят селекция, да си проведе подготовка и ще видим. Но засега нещата не вдъхват голям оптимизъм", продължи Сираков.

Защо Левски пак не успя да хване ръка срещу Лудогорец?

После дойде ред и на острите думи по адрес на Бата, който според Сираков може да си припише заслуги единствено за по-доброто физическа форма на родните арбитри. "Оня индианец идва тук веднъж на три месеца и като на туземци ни обяснява разни неща, а всъщност реферите, освен че са се вталили, нямат положително развитие. Вижда се, че грам не е помогнал на съдийството. Не виждам нито един български съдия да свири сериозен мач в Европа. А точно това е показателно. Идва тук на три месеца и май само си прибира заплатата. Това е първото нещо, което ще кажа на Боби Михайлов, като го видя. Той е бил призван да помогне на съдийството, но виждаме, че той грам не е помогнал. С изключение, че може би ги е вкарал по-добра физическа форма, защото преди имаше доста по-дебели рефери ", добави легендата на Левски.