Фен фракцията на Левски "Източен фронт" публикува официална декларация, с която остро осъди практиката бразилските футболисти на Лудогорец да получават български паспорти за изключително кратки срокове. Обръщението с мото "Да сбъднем на Натанаел детската мечта или как за по-малко от два месеца се става българин" завършва с обещание за правни действия, които да изобличат въпросната практика.

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

До Вицепрезидента на Република България 

 Министъра на Правосъдието

 Директора на Съвета за придобиване на българско гражданство

Председателя на ДАНС

 г-н Кирил Домусчиев

 

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

ОТ

ФЕНОВЕТЕ НА ФК ЛЕВСКИ СОФИЯ-

"ИЗТОЧЕН ФРОНТ"

Да сбъднем на Натанаел детската мечта или как за по-малко от два месеца се става българин.

Скъпи гореизброени български високопоставени политици, чиновници, общественици, служители и бизнесмени, искаме да изкажем нашето възхищение от вашия неуморен труд и висок професионализъм и себеотдаденост към милата ни родина. Тези благодарствени редове отправяме към вас и вашия морал и законосъобразността на вашите действия или бездействия по случая "Натанаел".

Вие дадохте пример как може бързо, честно и с пълен набор от документи, без изпит по български език, с мигновена проверка на службите, за по-малко от два месеца, да сбъднете детската мечта на един бразилски футболист да заслужи, получи, придобие български паспорт. /молбата е подадена през май 2016 и удовлетворена през юли 2016/

Искаме да напомним не на вас, а на милионите обикновени Българи, че към момента залежават между 18-20 хиляди молби за българско гражданство, подадени по надлежния ред с напълно окомплектовани документи и с доказан български произход на хора говорещи на майчиния ни език, живеещи в Република Македония, Западните покрайнини - "Република Сърбия", Румъния, Молдова, Украйна и много гагаузи българи.

Голяма част от тези хора са внуци на комити, патриоти и войници, дали живота си за осъществяване на националния ни идеал. Те чакат по 2-3 години за паспорт, те са с имена Спас, Ванче, Димитър , Орце, няма между тях Натанаел, Кафу, Сисиньо. Те се редят в студ и пек пред Министерство на Правосъдието , те получават грубо отношение и в много случаи им се искат пари за леляния български паспорт.

В контекста на всеобщата заплаха от тероризъм и с оглед на националната ни сигурност, служителите на ДАНС проверяват всеки кандидат за бг гражданство между 8-10 месеца. А Натанаел - колко?!

Господа властимащи, всеки един такъв акт на погазване на законите и процедурите, създаващ един нов  българин, като Натанаел, гони стотици млади хора от страната ни и ги кара да губят вяра в институциите.

Ние феновете на ФК "ЛЕВСКИ" , призоваваме за задълбочена проверка на скандално придобитите български паспорти от бразилските футболисти на ФК "Лудогорец" и незабавно прекратяване на тази порочна практика.

Уверяваме ви, че със законови средства, ние, най-голямата общност в страната, ще стигнем до край!