Берое посреща Дунав в двубой от 15-ия кръг на Първа професионална лига. Мачът е от 15 часа в събота, 4-и ноември. Можете да го проследите минута по минута в GONG.BG. Можете да гледате двубоя пряко в GONG PLAY , по телевизия DIEMA SPORT, както и по Дарик радио.

Тимът на Берое ще приеме съперника си като пети във временното класиране. Старозагорци са с 23 точки в актива си. Съставът на Дунав пък е предпоследен, 13-и с 10 точки в актива си.

Наставникът на заралии Александър Томаш няма да може да разчита на наказаните Мартин Райнов и Карлос Охене. Същевременно лидерът на старозагорския тим Мартин Камбуров вече може да се похвали със 192 мача в елита.

Русенци са с нов треньо, след като Малин Орачев застана начело, а договорът му е за период от 3 години. Целта на Орачев ще е да утвърди тима в елита на българския футбол.

Любопитните тенденци и стаститики преди дуела:

- Дебютът в елита на наставника на беройци Александър Томаш бе точно срещу Дунав, но начело на другия старозагорски тим Верея – 0:0 на 30 юли 2016 г.

- Румънският централен нападател на Берое Серджиу Негруц вкара единственото си попадение за старозагорци досега точно срещу русенци – при 1:1 на 24 юли т.г.

- Откакто дебютира в елита на старта на миналия шампионат, десният бек Милен Желев е пропуснал едва два от възможните 50 мача – има 34 с Локо ГО и сега 14 с Берое, като 46 пъти е започвал като титуляр и само 2 пъти е влизал като смяна.

- Последният гол на централния нападател на Дунав Мирослав Будинов от игрова ситуация бе в първия двубой с Берое (1:1 във 2-ия кръг) при добавка след удар на Бирсент Карагарен, след това реализира 2 дузпи при 3:0 над Витоша в 8-ия кръг.

- Само 2 мача не достигнаха на Малин Орачев, за да се присъедини като футболист към шестимата с поне 400 срещи в Първа лига. Сега някогашният краен защитник ще направи своя дебют като наставник в елита начело на Дунав.

- Русенци са само на 2 гола от юбилейното си попадение №800 в елита, но вече в продължение на 5 поредни кръга не успяват да се разпишат нито веднъж.