Отборът на Дунав посреща Витоша в първия мач от съботната програма на 14-ия кръг в Първа професионална лига.

Мачът е от 12.30 часа.

Можете да следите двубоя минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате пряко срещата по телевизия DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMAXTRA.

Дунав е 12-и във временното класиране с 11 точки, на две от днешния си съперник Витоша.

Бистричани имат 13 точки в актива си и заемат десетата позиция в подреждането.

Дунав неизменно се разписва във всеки един от петте си досегашни двубоя с бистричани на ниво Първа лига, а в предишния Ахмед Ахмедов вкара първия си гол в своя дебютен мач в Първа лига.

Шестима чужденци записаха мачове за русенци през сезона, като четирима от тях вече се разделиха с тима – Зитуни, последван от Глаусио, Дуда и Бен Еша. Менза е играл едва 8 минути и само Ндиайе е участвал в 12 от двубоите, като има едва една асистенция в актива си.

На своя стадион Дунав спечели 10 от всичките си 11 точки от началото на сезона, навън взе само една от последния Верея с 1:1 на 23 септември.

Витоша е в серия от 4 поредни загуби на чужд терен, при които неизменно на вратата на тима бе Християн Василев. В началото на сезона с Николай Георгиев под рамката бистричани стигнаха до 2 победи в две гостувания.

В миналия кръг срещу Локо Пловдив десният бек на Витоша Румен Гьонов подаде 4-ия си голов пас, откакто бистричани са членове на елита. Колкото неговите асистенции има само още един футболист от състава – Ивайло Лазаров (3 от тях през настоящия сезон).

И двата гола на нападателя на Витоша Григор Долапчиев досега бяха почетни – при загубите с 1:4 от Левски и 1:2 от Локо Пловдив.