В последния мач от 14-ия кръг на Първа лига отборът на Берое приема Славия.

Срещата стартира в 17:30 часа и ще бъде предавана по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA. Развитието на мача можете да проследите в GONG.BG.

Големият въпрос е дали Берое, който е в серия от 7 мача без загуба от този съперник, ще продължи тази тенденция и в днешния двубой.

Александър Цветков се завръща в групата на Берое за този двубой, след като бе наказан за една среща. Ерол Алкан продължава своето лечение и няма да вземе участие в срещата.

Славия ще бъде без универсалния си футболист Владислав Узунов. Футболистът, който в последните няколко кръга бе преквалифициран в ляв бек, заради травмата на Димитър Велковски, получи петия си жълт картон от началото на сезона срещу Лудогорец.

Златомир Загорчич реално не разполага с друг краен бранител. Димитър Велковски и Сашо Александров са с травми и очаквано отпаднаха от сметките на Загорчич за визитата в Стара Загора.

Драгомир Драганов от Варна е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Станимир Илков от Бургас и Красимир Атанасов от Варна, а четвърти съдия е Иван Пенчев от Стара Загора.

В последните си пет шампионатни двубоя Берое записа 2 победи и 3 равенства, а „белите“ са с 2 победи и 3 загуби. Водещ голмайстор за сезона до този момент  за „зелените“ е Мартин Камбуров с 8 попадения, а за Славия са Галин Иванов и Георги Йомов с по 3 гола.

В историята на най-високото ниво на българския футбол Берое е надделявал над Славия 36 пъти, а победите на сметката на „столичани“ са повече - 46. 24 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 180:128 в полза на „белите“.

Най-честият резултат между двата тима е 2:1 за Славия (14 пъти), следван от 1:1 (12 пъти) и 2:1 за Берое (11 пъти). В първия си мач от този сезон, който бе на старта на първенството двата тима завършиха 1:1 в София.