Левски посреща Ботев Пловдив в мач от 25-ия кръг на Първа професионална лига. Срещата е днес от 17.30 часа на стадион „Георги Аспарухов“ и ще може да я проследите в сайта Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT 2 и по Дарик радио.

В предходния кръг „сините“ записаха поражение от Берое (0:1), а „канарчетата“ направиха равенство (1:1) с Черно море. Преди сблъсъка столичани заемат второто място в класирането с 48 точки, а пловдивчани са седми с 32. Успех в днешния двубой е от съществено значение за Ботев. Кръг преди края на редовния сезон тимът от града под тепетата все още има теоретични шансове за място в първата шестица. Момчетата на Николай Киров са на пет точки зад Дунав и Черно море (37), които са съответно пети и шести. Следва да се отбележи обаче, че варненци все още не са изиграли мача си от 25-ия кръг.

По традиция Левски и Ботев правят интересни срещи помежду си, а очакванията и сега са в подобна насока. Поглед към статистика пък сочи, че „жълто-черните“ нямат победа над „сините“ в шампионата от почти три години насам. За последно пловдивчани са се поздравили с трите точки на 26 април 2014 година. През настоящата кампания Ботев и Левски вече премериха сили веднъж. В края на октомври 2016 година на „Коматево“ победител не бе излъчен – 1:1.

Преди предстоящия сблъсък в щаба на домакините, с изключение на вратаря Боян Йоргачевич, Николай Митов няма други кадрови проблеми. Специалистът, който посрещна 45-ия си рожден ден в събота (18 март), ще ръководи третия си двубой начело на „сините“, откакто се завърна. Той обяви преди срещата на Герена: „Респект и уважение за Ботев, но до там. Те имат добри футболисти, но мен ме интересуват само нашите футболисти и как играят те. Най-важното е хората да виждат прогрес. Има ли го, нашата публика ще ни подкрепя. С всеки мач той трябва да става все по-видим. От това, което гледам на тренировките, съм уверен, че ще го има“.

Същевременно през седмицата футболистите на Левски имаха среща със спортния директор на тима Даниел Боримиров. Шефът разговаря с играчите след поражението от Берое, а след сбирката отсече: „Футболистите трябва да повярват във възможностите си“.

При пловдивчани добрата вест за наставника Николай Киров е, че след наказание се завръща Серкан Юсеин. Под въпрос обаче са вратарят Иван Чворович и Крум Стоянов. Бранителят изпитваше болки в адукторите и все още не се знае дали Киров ще рискува с него.

Омар Косоко, който имаше болежки в зъбите, се готви нормално в едно от последните занимания на „канарчетата“.

В ранната среща от програмата Нефтохимик Бургас посреща Черно море. Битката е от 15.00 часа. Ще може да я следите с  Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT 2 и по Дарик радио.