Дунав приема Славия в сблъсък от 32-ия кръг на Първа лига, Втора осмица.

Срещата от група Б на Втората осмица на шампионата ще се играе днес, 3-и май от 17.30 часа.

Можете да следите развитието на мача минута по минута GONG.BG.

Също така можете да гледате срещата по телевизия NOVA SPORT.

Дунав заема последното място в групата с актив от 29 точки, докато Славия е втори с 36 точки, две по-малко от лидера в група Б Локомотив Пловдив.

Русенци се намират в добра форма напоследък, като в последните си шест срещи „драконите” не познават вкуса на загубата. Реално тимът на Дунав няма поражение откакто играе в схема с трима бранители. Определено това бе изненадващо решение на наставника Людмил Киров, което към момента му се отплаща повече от добре.

Драгош Фирцулеско определено е човекът във форма за Дунав. Румънецът реализира три попадения в последните три мача. Феновете на русенци пък трябва да бъдат доволни от факта, че любимците им нямат нито една загуба у дома от началото на календарната 2019 година.

В лагера на Славия пък се очертават сериозни проблеми за наставника Златомир Загорчич. Специалистът няма да може да разчита на цели петима състезатели, които пропускат срещата заради наказания. Това са Велковски, Гамаов, Карабельов, Йомов и Георги Петков.

Това означава Златомир Загорчич ще трябва да прави промени във всяка една линия на тима си.

Представяме ви още любопитни факти преди мача:

Дунав

- е един от три отбора в лигата, наред с Ботев Вр и Септември, които не допуснаха загуба в първите 5 кръга на плейофната фаза.

- има повече победи като гост на Славия, отколкото като домакин – 7 срещу 6. Предишната с 5:3 на 12 април т.г. бе единствената на „Овча купел” с повече от 1 гол разлика.

- Божидар Васев е пред своя 50-и мач за русенци, откакто се присъедини към тима, в досегашните отбеляза 4 гола, всички през настоящия шампионат, като 3 от тях бяха от дузпи.

Славия

- всички 7 победи на белите в Русе са все с по един гол разлика , последната е с 1:0 на 14 март 2018 г. с гол на Иван Минчев в 28-ата минута.

- Цветелин Чунчуков е голмайстор №1 в лигата през пролетта със своите 8 попадения в този период. В предишните си 70 мача в елита нападателят имаше общо 7 гола в сметката си.

- Георги Петков, който продължава да подобрява своя рекорд за дълголетие – в миналия кръг игра на 43 години, 1 месец и 15 дни, стана първият вратар през сезона, наказан заради натрупани жълти картони (4 в първенството и 1 за купата).

Баланс

В Първа лига: 49 мача, 13 победи за Дунав,16 равенства, 20 победи за Славия, голова разлика 59-46 за Славия.

Дунав като домакин: 25 мача, 6 победи за Дунав, 12 равенства, 7 победи за Славия, голова разлика 21-21.