Честта да открият 24-ия кръг от редовния сезон в Първа лига се падна на два отбора в топ 6 на класирането – Дунав Русе и Локомотив Пловдив. В Разград русенци ще посрещнат „черно-белите“ в сблъсък, който може да доведе до значими размествания в подреждането.

Срещата стартира в 17,30 часа на „Лудогорец Арена“, тъй като стадионът на „драконите“ в Русе все още не е готов да приема мачове от родния елит. Сблъсъкът ще бъде излъчен пряко в ефира на DIEMA SPORT, онлайн на платформата GONG PLAY и на честотите на Дарик радио.

Към момента със своите 35 точки Дунав заема 6-ото място във временното класиране, като е само на 4 пред Ботев Пловдив. Локомотив от своя страна е четвърти с 37 пункта, но напоследък губи инерция, докато русенци сякаш преоткриха стабилността от началото на кампанията. Тимът на Веселин Великов тръгна с много тежко 0:4 от Берое при подновяването на шампионата, ала впоследствие записа серия от три мача без загуба – победи над Ботев (2:0) и Монтана (2:1), а също и реми с Левски (2:2). Локомотив не може да се похвали със същото, тъй като след успеха над Верея (1:0), записа два поредни мача без отбелязан гол – 0:0 у дома срещу Нефтохимик и 0:1 от Пирин в Благоевград. Едва в миналия кръг „смърфовете“ прекъснаха поредицата с трудна победа 2:1 над забуксувалия Локомотив Горна Оряховица.

За днешния мач пловдивчани ще бъдат без своя наставник Едуард Ераносян, който бе изгонен с полиция при поражението от Пирин. Заради поведението си той не ръководи отбора от пейката през отминалия уикенд, а впоследствие получи санкция от 3 мача. Естествено, клубът обжалва санкцията, макар това да е без значение по отношение на днешния мач. Също поради наказание (за натрупани картони) двубоят пропуска и нападателят Дани Кики.

Дунав със сигурност влиза с по-голяма увереност в сблъсъка, след като в миналия кръг постигна първия си обрат. Тимът отново няма да може да разчита на основния си страж Мартин Луков, който би трябвало да е готов за приближаващия мач срещу Лудогорец. Заради травма срещу Локомотив Пловдив няма да видим Атанас Атанасов, който има проблем в аддукторите.