Една победа за Дунав, един успех за ЦСКА - такава е равносметката между съперниците, които ще приключат 31-ия кръг в Първа лига. "Червените" приемат русенци на своя "Българска армия", където тимът на Веселин Великов ще има цяла планина за изкачване, ако иска да си тръгне с нещо от двубоя.

Началото на неделния сблъсък е в 20 часа, като аудиторията на DIEMA SPORT 2 ще може да го проследи в пряко предаване. Онлайн платформата GONG PLAY и честоите на Дарик радио са другите варианти пред любителите на футболната игра.

Класиката 3:0 над Левски в миналия кръг прекъсна серията от 7 поредни мача, в които "червените" неизменно допускаха поне по гол във вратата си. Преди това пък записаха 7 последователни срещи в първенството без инкасирано попадение.

ЦСКА е отборът, представящ се най-добре в плейофната фаза, с 10 спечелени точки от 12 възможни, следва Верея от втората осмица с 9 пункта.

Левият бек на ЦСКА Антон Недялков е пред юбилейния си стотен двубой в Първа лига. Дебютът му в елита бе на 4 март 2012 година за Светкавица при загубата с 0:3 от Миньор в Перник.

Дунав загуби всичките си досегашни 25 гостувания на „Армията” в първенството. В статистиката обаче русенци имат и една служебна победа с 3:0 като гости на червените през юни 1985 г., когато армейците бяха разформировани кръг преди края на първенството.

За последно Дунав спечели повече от сегашните си 12 победи в рамките на един сезон през 1974/75, когато с 15 стигна до най-високото си постижение в елита – четвъртото място.

Дунав вкара поне по гол в последните си 10 мача за първенство. Това е най-дългата резултатна серия в момента на елитен тим.