Пети май 2017 година има всички предпоставки да се превърне в деня, в който Лудогорец ще завоюва своята 6-а поредна титла на България. В своя мач от 31-ия кръг на Първа лига разградчани гостуват на традиционно неудобния Локомотив Пловдив, като победата ще им бъде напълно достатъчна за подпечатването на поредния триумф.

Срещата стартира от 20 часа на "Лаута", като ще бъде излъчена пряко по DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и на честотите на Дарик радио. Развитието на двубоя ще може да следите и минута по минута в Gong.bg

Локо Пд е отбелязал е всичките си 11 гола във вратата на Лудогорец в Първа лига при своите домакински двубои, като още няма попадение в Разград.

Илко Пиргов запази вратата си суха в едва един от досегашните си 10 двубоя за пловдивските железничари през сезона – при победата с 3:0 над аутсайдера Монтана в третия кръг.

Само Пирин (3:2 в 9-ия кръг) и ЦСКА (2:1 в 28-ия кръг) си тръгнаха с победи от стадиона в „Лаута” през настоящия сезон, въпреки че локомотивци са вкарали повече голове при своите гостувания, отколкото у дома – 21 срещу 20.

Отново както преди 3 години, Лудогорец може да стане недостижим на върха в мач срещу Локо Пд. На 7 май 2014 г. орлите биха с 1:0 и спечелиха и на теория третата си поредна титла. Загуба с 1:2 на „Лаута” на 7 май 2016 г. обаче не им позволи да триумфират с титлата 4 кръга преди края на миналия сезон и празненствата в Разград бяха отложени с един кръг.

Само веднъж досега Лудогорец стана шампион при свое гостуване – с 3:0 в Монтана на 25 май 2013 г.

Върджил Мисиджан от Лудогорец е в най-дългата си серия без гол в първенството, откакто се подвизава в Първа лига – 18 поредни мача след попадението си на 23 септември 2016 година при 5:1 над Верея.

В другите два мача от петъчната програма Верея посреща Ботев, а Славия домакинства на Монтана.