Левски посреща Локомотив Пловдив в мач от 27-ия кръг на Първа професионална лига, който се явява и първи за двата състава от плейофната фаза. Срещата е днес от 17.30 часа на стадион „Георги Аспарухов“ и ще може да бъде следена с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT 2 и по Дарик радио. 

И „Сините“, и „смърфовете“ приключиха редовния сезон с поражения. Столичани загубиха от Черно море (0:1), а пловдивчани бяха победени от Берое (2:3). Преди  двубоя на „Герена“ Левски заема второто място в класирането на първата шестица с 51 точки, а Локо Пд е пети с 39.

Статистиката сочи, че Левски няма победа в последните четири шампионатни срещи над пловдивските локомотивци. Балансът е  две ремита на „Лаута“ и две загуби на „Георги Аспарухов“. Последната победа на левскарите бе на 8 ноември 2015 година с 1:0 на „Герена“.

Преди двубоя в лагера на домакините има кадрови проблеми. Наставникът на столичани Николай Митов няма да може да разчита на капитана си Веселин Минев, на халфа Джереми де Ноойер, на нападателя Амаду Сукуна и на вратаря Боян Йоргачевич. И четиримата страдат от травми. С наказание пък е чешкият бранител Давид Яблонски. През седмицата проблеми имаха и Георги Костадинов, и Александър Драгомиров Александров, но двамата попаднаха в групата на Митов.

Специалистът, на свой ред, заяви, че познава съперника и ще потърси начин да го изненада. Митов обаче отхвърли възможността да има персонална защита за нападателя на Локомотив Мартин Камбуров: „Добър футболист е Камбуров. Голмайстор, нормално. В съвременния футбол никой не се пази персонално, дори и Меси не го пазят така“.

Същевременно острието на тима от града под тепетата няма попадение седем поредни мача в първенството. Последният път, когато изпадна в толкова дълга голова суша, бе с екипа на столичния Локомотив - от 13 април 2010 до 16 май 2010 година.

Добрата новина за треньора на „смърфовете“ Едуард Ераносян е завръщането след наказание на Стефан Йефтоски.

През седмицата Локомотив Пловдив отпадна на четвъртфиналите за Купата на България. Тимът бе елиминиран от Лудогорец.

В късната среща пот програмата Лудогорец домакинства на Дунав. Срещата е от 20.00 часа и ще може да бъде следена с  Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT 2 и по Дарик радио.