Левски приема ЦСКА в най-интригуващия мач от 35-ия плейофен кръг в Първата шестица на Първа лига.

Двубоят е по-късно днес, от 18:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“ и ще може да бъде следен с GONG.BG, телевизия DIEMA SPORT, онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

Срещата крие сериозен залог и за двата състава, тъй като интригата в челото на класирането е голяма два кръга преди края.

„Сини“ и „червени“ се намират на 6 точки разлика в класирането. Момчетата на Георги Тодоров са на третата позиция с 66 пункта, докато възпитаниците на Добри Митов са пред тях със 72.

В предходния кръг левскарите направиха равенство (1:1) с Лудогорец. В същото време „армейците“ победиха Берое с 1:0. Така съставът от Борисовата градина се приближи на точка зад разградчани, които по същото време, докато тече „синьо-червеното“ дерби гостуват на Ботев Пд.

В зависимост от крайната развръзка на двете срещи, е възможно да има промяна в подреждането в челото.

Иначе за битката на Националния стадион наставникът на Левски Георги Тодоров няма да може да разчита на наказания Деян Иванов. Очакванията са в състава да се завърне Хали Тиам, който почива в предния кръг. Най-вероятно сред титулярите ще се завърне и Иван Горанов, който бе на скамейката срещу „орлите“, както и голмайсторът на Първа лига Станислав Костов. Благоевградчанинът започна като резерва срещу Лудогорец и се появи през втората част на мача.

Наставникът Георги Тодоров обаче разкри, че на нападателя ще му е трудно да изкара 90 минути на терена. С тима договорите си разтрогнаха вече Антони Белмонт, Серджиу Буш и Богдан Вашчук, така че групата на "сините" намалява все повече в края на сезона.

В състава на символичните гости след изтърпени наказания се завръщат Кристиян Малинов и Жеферсон. Под въпрос е Николай Бодуров.

Досега през сезона Левски записа две победи над ЦСКА, а последната среща между тези съперници не излъчи победител – 0:0. Главен съдия на предстоящия сблъсък ще бъде Драгомир Драганов.

А ето и какви са по-интересните статистически данни, свързани с двата тима, преди двубоя:

Левски

- в миналия кръг срещу Лудогорец бранителят Живко Миланов вкара от пряк свободен удар 10-ия си гол в първенството. Предишният бе също при равенство 1:1 срещу разградчани, но на „Герена” на 18 октомври 2015 г.

- вече подобри точковия си актив в сравнение с миналото първенство, когато спечели 64 пункта в 36 двубоя, сега има 66, но е на път за първи път в историята на своето участие в елита 3 пъти поред да завърши на третото място.

- единственият мач през сезона, в който Валери Божинов вкара 2 гола, бе срещу сегашния му клуб Левски – при победата на Ботев Враца с 3:1 на „Георги Аспарухов” на 25 ноември м.г.

ЦСКА

- за трети пореден сезон ще се изправи срещу Левски в 35-ия кръг на първенството. В предишните два случая спечели – 3:0 на 28 май 2017 г. и 3:2 на 15 май 2018 г.

- допуска средно по половин гол в шампионатните си двубои – 17 в 34 мача, което е най-доброто постижение за тима от последния шампионски сезон на ЦСКА 2007/08 г. насам, когато инкасира 11 в 30 срещи

- съперниците смениха треньорите си преди 32-ия кръг от първенството и оттогава насам спечелиха по 7 от 9 възможни точки, като в този период направиха равенства с лидера Лудогорец.