Изпълнителният директор на Берое и председател на борда на директорите Илко Русев заяви, че четвъртото място на отбора е изцяло заслуга на Александър Томаш, неговия екип и на спортния директор.

„Това четвърто място, което заемаме в момента задоволява донякъде претенциите, които имахме в началото на сезона. Изцяло заслугата е на треньорския екип и на спортно-техническото ръководство, включително и на спортния директор. Започнахме колебливо. Имахме проблеми в доста от домакинските мачове, където загубихме доста точки, които можеха да дават съвсем друг облик на класирането в момента. Нашата оценка е, че имаме един добър отбор за шампионата. Надявам се, че представянето на отбора ще върви във възходяща линия и след паузата в шампионата да бъдем отбор, който ще се представи още по-добре като игра и като точков актив. Отчитаме, че имаме нов треньорски екип, направихме подбор на нови футболисти. Имаше нужда от време за сработване, имаше нужда от време треньорите да предадат на футболистите това, което искат да се случва на терена. Смятам, че четвъртото място ни задоволява и през втората част на шампионата смятаме да защитим тази позиция и да преследваме целите, които сме си поставили“, коментира Русев за Gong.bg.  

„Загубата от ЦСКА е изключително неприятен резултат. Това е може би най-голямата загуба през последните години, откакто аз съм в клуба. Анализирахме нещата. Знам, че треньорското ръководство ще си направи необходимите изводи. Трябва да си извадим необходимите поуки и да гледаме напред“, добави изпълнителният директор на Берое.  

„Радва ме, че има много добър колектив в момента между треньорския щаб и спортния директор. В това число включвам и Ивко Ганчев, който помага с комуникацията между школата и треньорите от първия отбор. Колективът е добър и това ме радва. Това е предпоставка за успехи – да има един добър колектив, да се работи в една добра обстановка. Радостен съм от това, което Валентин Грудев върши в отбора. Той дава всичко от себе си и в голяма степен ми помага и на мен, защото имаше един дълъг период от време, в който аз се опитвах да върша голяма част от работата заедно с треньорите. Мога само да благодаря на него и на треньорския екип за това, което вършат в Берое“, продължи той.

„Една от целите, които си поставихме през лятото бе да интегрираме повече юноши в мъжкия състав. Даваме си сметка, че скокът е много голям от юношеския футбол в мъжкия. Това го виждат и треньорите от мъжкия състав. Това, което сме предприели е във всяка една тренировка да взимат участие юноши, които загатват с потенциала си, че могат да бъдат бъдещи футболисти на първия отбор, да се интегрират по-лесно в тренировъчния процес, да влизат в групата за мачовете, при добър развой на мачовете да влизат в игра. Това го правим с цел да скъсим дистанцията между юношеския и мъжкия футбол. Опитваме се да подготвим тези момчета, които един ден ще бъдат част от първия отбор. Дано и те със своята отговорност и тренировки да помогнат и да покажат качества, за да може да им дадем шанс в първия отбор. Продължаваме в тази насока. Амбицирани сме да дадем шанс на момчета от нашата школа. Ще се радваме, ако нещата се получат.“

„Това, което бе задължително да направим бе да подобрим всичко, което бе предоставено на клуба като спортна база. Не беше поддържана през много дълъг период от време. Ние възстановихме всичко и го реновирахме. В момента се радваме, че школата и мъжкият отбор могат да тренират при едни прекрасни условия. Спортната база е основата да се развива един футболен клуб. Ние поставихме тази основна и сега ни предстои страшно много работа“, каза още Илко Русев.