Договорът на новия старши треньор на Верея Илиан Илиев е за 1+1 години. Това разкри изпълнителният директор на старозагорския футболен клуб Николай Михайлов-младши. Илиев ще замени на поста Александър Томаш, който поема другия отбор от града Берое след един сезон на "Трейс Арена".

Илиан Илиев: Дано помогнем на Верея, целите не са да живуркаме в Първа лига

"Започваме подготовка на 14 юни. При нас ще има доста промени. Нов треньор в лицето на Илиан Алиев и неговия щаб, в който на този етап със сигурност влиза Петър Костадинов. Той е опитен специалист и не беше лесно да го убедим. Костадинов също много помогна. Договорът на Илиев е за 1+1 години. Имаме уговорка, ако получи оферта от чужбина, да не му правим спънки", коментира Михайлов.

Верея ще се готви в домашни условия до 19 юни, след което ще замине на лагер до края на месеца в Говедарци. В момента се уточняват противниците и датите за контролните срещи през лятото.

На този етап трима играчи Педро Еуженио, Иван Бандаловски и Самуел Инкоом със сигурност си тръгват от състава. Еуженио преминава в Берое, Бандаловски ще играе в кипърския Анортозис, а договорът на Инкоом изтече и той ще заиграе в клуб извън България.

"Предполагам, че ще има и други напускащи, но това ще реши новото треньорско ръководство. На този етап нямаме нито едно сигурно ново попълнение. Търсим да се подсилим с поне по един играч във всяка линия", каза още Михайлов./ БТА