Спортният директор на Септември София Кристиан Добрев си пожела неговият тим да стигне поне до равенство в предстоящия двубой срещу ЦСКА от 11-ия кръг на Първа лига. Шефът призна, че тимът изпитва остра нужда да прекъсне безтегловността на 7-те си поредни загуби в изминалите 10 кръга.

Именно те доведоха до рокада на треньорския пост, където досегашният наставник Николай Митов хвърли оставка и бе твърдо решен да си тръгне за доброто на клуба.

„Да, непреклонността в неговото решение малко ме озадачи, защото Ники Митов е много добър треньор. Може би тази лоша серия е за първи път при него. Той щеше да се справи с тази ситуация. Не мога да кажа какви са били неговите страхове, че да подаде оставка. За да се стигне дотук, причините са комплексни. Не цялата вина е на старши треньора. Ники Митов е изключително добър треньор, може би просто ситуацията го принуди да стигне до това решение”, каза Добрев в специално интервю за предаването „Преди кръга" по DIEMA SPORT.

Така сега Септември ще бъде воден от треньорски тандем, сформиран от досегашния помощник на Митов Христо Арангелов и бившият български национал Мариян Христов.

„Специално за Христо Арангелов – за втори път му се случва да поеме отбора на пожар. Предният път беше позитивно – когато Митов отиде в Левски. Аз съм убеден, че ще се справи със ситуацията. Той има качествата, трябва просто да придобие малко опит. Той от дълго време работи при нас, запознат е с идеите и философията ни. Избра в екипа му да попадне Мариян Христов, с когото са играли заедно и се познават много добре. Надявам се всички в щаба да допринесат за доброто представяне за в бъдеще.”

„Това показва практиката: новият треньор е нова емоция, мотивация и адреналин за футболистите. Надявам се играчите да бъдат оттук нататък амбицирани да се представят по-добре. Не че досега не са били, но просто не се получаваше. Дано тази треньорска смяна донесе желание за игра, за победи, каквито те винаги са гонили.”

„Седем поредни загуби е наистина стряскащо. Такова нещо не ми е се случвало. Дай Боже, в следващия мач да запишем поне равенство. Тази психологическа бариера оказва влияние на всички в клуба. Не е приятно.”

„На мен ми се иска да видя Септември, да кажем, на 6-о място. Не знам до колко точковият актив ще ни позволи. ЗА мен просто не е реално отборът да бъде на предпоследно място сега със седем поредни загуби. Аз съм убеден в качествата на играчите, те са добри футболисти, особено нашите млади момчета. Те ще бъдат гръбнака на младежкия национален отбор, а след време, дай Боже, и на мъжкия. Аз съм убеден, че във времето нашите млади футболисти ще надградят качествата си и ще се развият. Ние имаме времето и търпението да издържим на техните амплитуди”, каза още Добрев.

Септември посреща ЦСКА в събота, 6 октомври, от 17.30 часа на Националния стадион. Двубоя ще може да следите с Gong.bg, PLAY DIEMA XTRA, DIEMA SPORT и по Дарик радио.