Ден след официалното отваряне на летния трансферен прозорец от Майнц 05 обявиха официално сделката по преотстъпването на българския национал Тодор Неделев в родния му клуб Ботев. От там обявиха, че халфът раздялата с полузащитника вече е окончателна и само запазват трансферните му права до началото на 2018 г. 

Ботев картотекира Тодор Неделев за Лига Европа

Това означава, че ако евентуално Неделев бъде продаден през зимата, сумата ще отиде при германците, защото той се води преотстъпен при "жълто-черните" до 30 юни 2018 г. След това ще може да бъде взет окончателно от тях като свободен агент, защото Майнц няма никакво намерение да му предлага нов контракт и приключва окончателно отношенията си с него. 

Ботев картотекира вратар за Партизани, чака за Неделев до края на деня

"Тодор показа добра игра миналия сезон в България, определено следяхме представянето му. Но той просто няма място в нашия отбор и нямаше как да бъде вместен в разширения ни състав. Точно затова най-логичното е да се разделим с него окончателно и необратимо. Желаем му само най-доброто занапред", заяви спортният директор на Майнц Рувен Шрьодер. 

Тодор Неделев остава в Ботев Пловдив

Неделев игра и в първия официален мач за Ботев за този сезон - победата над албанския Партизани Тирана с 3:1. От днес официално влиза в сила и новият му наем, така че няма проблеми да участва през цялата кампания във всички турнири с жълто-черния екип.