Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Кузман Маринков взе отношение по бурните събития в клуба в последните седмици, дори месеци. Той започна от скандала с освобождаването на символа на клуба Мартин Камбуров и коментира темата в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

"Темата Камбуров не е на дневен ред. Имаме уважението към него, като си приключи кариерата ще си изразим благодарността, може и после да дойде да работи в клуба. Но начинът, по който се преекспонира случаят с него, се отрази на футболистите и психиката им."

"Наруши се вътрешният правилник, говореше неща, които не трябва, нямаше право да казва кой е Локомотив Пловдив и кой не е. Едно от отраженията на скандала с него е при Дани Кики", заяви Маринков пред DIEMA SPORT и коментира представянето на отбора в мача със Славия и сподели, че е видял съвсем различен отбор след почивката.

"Те подписват договор, в който са задължени да изпълняват задълженията си и нямат право да демонстрират симулативна игра. Не бих искал да е така, но не всички играчи се влагат максимално, от това което виждам в мачовете."

"Нашият отбор тотално надигра Славия, имах чувството, че ще ги разбием, но през второто полувреме беше различно, все едно излезе един друг отбор", заяви изпълнителният директор на "смърфовете" и похвали феновете за заинтересоваността им.

"Пловдив е специален град, още от римско време имаме статут на провинция, която може да сече монети. Нашите привърженици живеят с Локомотив Пловдив, давам пример от предната вечер. Тогава след съвещанието един възрастен фен се разплака, след като видя, че се обединяваме, за да сме полезни", заяви Маринков и гласува доверие на треньора Войн Войнов.

"Винаги резултатите са най-важното, сигурен съм, че и Войн Войнов не може да спи, че нямаме резултати. Собственикът декларира пълно доверие към наставника и той си води нормално подготовката. Той работи специално, от там нататък трябва да има резултати. Има ли ги, значи те са попили указанията му", сподели още Маринков и призова за доверие.

"Всичко, което правим и работим, всичките ни отношения с общината и инвеститорите от чужбина, отношението ни с привържениците, цялата тази подкрепа е предпоставка футболистите да си дадат равносметка, че са в клуб, който иска да се развива. Ако те покажат качества на терена, ще отидат в по-големи отбори. Всеки футболист трябва да си даде тази сметка и да се види, че ползата е взаимна."

"Ние трябва да бъдем едно цяло - ръководство, треньор, щаб и футболисти. Ако администрацията работи добре, а отборът няма резултати, барометърът са резултатите. Стъпка по стъпка нещата се нормализират, ако играчите се вложат, резултатите няма да закъснеят", завърши изпълнителният директор на "черно-белите".