Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов коментира лятната селекция на „сините” и я описа като „отворен” и „много активен” процес. Шефът беше категоричен, че към момента няма нито една оферта на чужд тим до играч на Левски и раздяла с когото и да било от настоящия състав би била нелогична.

Иванов бе част от поклонението, което клубът, неговите ветерани и привържениците организираха по повод 47-годишнина от кончината на легендарните Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков.

„Днешното поклонение говори, че примерът, който са оставили те, е непреходен. Те са починали в годините преди аз да съм се родил. Така че и аз съм от хората, които никога не са имали възможност да ги наблюдават на живо. Ето за мен тяхната легенда все още е жива. Има някаква мистерия около Гунди и Котков, която продължава да витае във въздуха и днес”, каза Иванов.

„Какво трябва да „вземат” днешните футболисти от тях? Това е много труден въпрос, защото очевидно е свързано с времето, в което те са живели. Предизвикателството пред днешните младежи, които тренират в Левски, е да открият за себе си сами какво е правило Гунди и Котков велики, а после да се опитат да го приложат. Днес живеем в едни много по-различни и по-динамични времена, така че изискванията към хората в днешно време са много по-спешни някак си.”

„Да, заради подготовката отборът не дойде. Те са в Правец, кипи подготовка. Това е причината да не са тук.”

„Селекцията? Делио Роси е поставил изискванията за какъв тип футболисти трябва да привлечем. Процесът е много активен. Образно казано, през клуба преминаха стотици кандидатури. НИе се опитваме да намерим тези, които, първо, ще направят качествена промяна за нас и, второ, вече става дума за чисто финансово напасване. Процесът е отворен и продължава.”

„Ейолофсон е футболист на Левски. Чакаме го сега да се завърне след приключването на Световното първенство. Сигурно няма да е веднага, защото ще му трябват седмица до 10 дни да си почине. Надявам се в скоро време да го видим в България.”

„Говорим си за още двама нови играчи, останалото ще си позволя да го запазя като тайна за клуба.”

„Ние още от април-май месец започнахме да говорим, че търсим спортен директор, човек, който да помогне в чисто футболната част за развитието на Левски. Този процес продължава. Привличането на новите футболисти не е свързано с това, защото ние не можем да спрем и да чакаме назначаването на нов спортен директор. Ето, че на 11-и юли започваме участието в Лига Европа, така че двете неща не са свързани.”

„Имена за директорския пост се коментират, конкретна дата (като краен срок за назначение – б.р.) нямаме. Колкото по-бързо стане това, толкова по-лесно ще бъде за клуба. Надявам се тук през лятото да се справим с тази задача. За нас не е толкова въпросът дали да е българин или чужденец, за нас е въпрос да бъде човек, който да може да посрещне очакванията на клуба. Затова и толкова дълго отнемат тези разговори. Ние се опитваме да намерим правилния човек спрямо ситуацията, в която се намираме към момента. Дали е българин или чужденец, не е това въпросът.”

„Вутов? Намираме се в преговори с Удинезе, имаме желание той да остане в Левски. Надявам се в следващите няколко дни това да приключи.”

„Раздялата с Панайотов? Лично на мен ми стана много тъжно, когато той си тръгна. Той беше един от хората, които се раздадоха на 100 роцента през миналия сезон. Това обаче е решение, взето от клубното ръководство и старши треньора. Ние с него сме говорили и той го прие като професионалист. Смятам, че нито от негова, нито от наша страна са останали лоши чувства.”

„Не мога да кажа точната причина за раздялата. Това е спортно-техническа оценка, която е дошла от треньора, а после е била дискутирана с ръководството.”

„На пръв поглед изглежда, че жребият в Лига Европа беше доста милостив към нас. Особено за втори кръг имаше шанс да се изправим срещу тимове Аталанта, Бърнли и АЗ Аалкмаар, които са далеч по-установени имена във футболния свят. От друга гледна точка, малките отбори винаги предразполагат към някакво отпускане. Надявам се да не направим така. Дано футболистите излязат мотивирани за мачовете и да спечелим това, което можем да спечелим.”

„Смятам, че запазването на треньора и гръбнака на отбора ще бъде огромно предимство. Поне през последните години лятото беше един сезон, съпроводен с доста промени. Не знам дали през миналата година не счупихме рекорда по брой привлечени футболисти. Във всеки случай не това ни беше намерението. Ето че не се случва тази година. Неслучайно говорим за подсилване с качествени футболисти. Такива, каквито ще направят разликата съгласно амбициите на клуба. Колкото до треньора, смятам, че играчите вече познават сами себе си. Имаме оформен колектив. Познават и характера на треньора, така че не могат да се изненадат един друг. Считам това за преимущество, което да ни осигури повече победи през новия сезон.”

„За моменти няма оферти към нито един играч на клуба. На този етап нямаме намерения да продаваме. Започваме и състезанието в  Лига Европа, така че на този етап да се освобождаваме от футболисти би било нелогично.”

„Нов голям трансфер в Левски? Хипопетично е възможно, но ще бъде много трудно. Ние не целим маркетингов ефект от голямото име, а търсим някого, който да се напасне в отбора, с който разполагаме”, завърши Иванов.