В люта битка от плейофната фаза на Първа лига тимовете на Пирин и Верея завършиха 1:1. Влезлият като резерва Иван Цветков в 81-ата минута откри резултата след пряк свободен удар, а в добавеното време Бандаловски изравни със странична ножица.

Двата тима завършиха двубоя с по десет души, след като в 86-ата минута Суда беше изгонен от състава на домакините, а гостите също останаха в намален състав минута по-късно след втори жълт на Еуженио.

През първата част домакините имаха възможности пред вратата на Колев, но той направи доста героични спасявания като отчая нападателите на Пирин.

В 16-ата минута Костов от няколко метра пропусна да открие, в 28-ата минута отново той не успя да се разпише.

Гостите пропуснаха чисто голово положение чрез Керкар в 37-ата минута на двубоя.

През втората част всичко най-интересно се случи в последните десет минути на срещата.

В 81-ата минута Колев излезе извън наказателното си поле, за да спре атака на Пирин, игра с ръка и получи жълт картон. Зад кълбото при назначения пряк свободен удар застана Иван Цветков, който влезе като резерва и матира стража на Верея.

Три минути по-късно Еуженио и Суда се сдърпаха на терена, а съдията Ставров изгони футболиста на Пирин и даде жълт картон на старозагорския футболист. Футболистът на Пирин - Орлин Старокин също прояви активност там, но не получи и жълт картон.

Само минута по-късно и Еуженио напусна терена, след като получи втори жълт картон.

В добавеното време на срещата Бандаловски се разписа със странична ножица и изравни резултата за 1:1 като остави финалът на този плейоф отворен. Реваншът е на 20 май в събота.

 
Съставите на Пирин и Верея:

Пирин: Макенджиев, Младенов, Костов, Дженкинс, Костадинов, Тасев, Попев, Николов, Кощърна, Ничев, Башлиев

Верея: Колев, Инкоом, Бандаловски, Зафиров, Запрянов, Бенгюзов, Балде, Андонов, Еуженио, Йорданов, Калоянов

съдия: Станислав Ставров