Пирин Благоевград победи Ботев Пловдив като гост с 1:0 на старта на новия сезон в Първа професионална лига. 

Двубоят в Коматево бе интересен и двуостър от началото до края, но "орлетата" напълно заслужиха победата си.

"Канарчетата" от своя страна очевидно имаха едно на ум за реванша си срещу израелския Бейтар в Лига Европа, който ще бъде в четвъртък в Бургас.

Срещата се игра под непрестанен дъжд, но без той да наруши терена, въпреки че затрудни играчите.

В началните 25 минути опасностите бяха пред Иван Чворович, като Станислав Костов действаше много остро по левия фланг. Дани Младенов на два пъти се озова на точното място, но не успя да нанесе решителен удар.

Алваро Юлиано опита добър удар в 33-та минута, но Благой Макенджиев спаси вещо. Стражът на Пирин можеше да сгреши в 44-та минута, след изпълнение на пряк свободен удар от Бризола, но все пак топката бе избита в корнер.

Второто полувреме започна доста по-вяло от първото и в началните му 15 минути не се случи нищо значимо.

Над Коматево продължи да се излива дъжд, затрудняващ играчите, но теренът се запази в добро състояние.

В 67-та минута Милен Радуканов бе изгонен от скамейката си, след като претендира бурно за нарушение на Юлиано срещу Станислав Костов в наказателното поле. Останаха съмнения, че Юлиано не игра съвсем чисто срещу Костов, но Никола Попов не реагира. За сметка на това Радуканов нахлу на терена, за да иска обяснение, и бе изгонен.

Най-добрата възможност за Ботев се откри в 75-та минута, след две последователни подавания на Омар Косоко в пеналта. Първо центрирането на Крум Стоянов бе изчистено, а след това топката се отби в Юсеин без той да успее да я отиграе.

В 79-та минута Димитър Благов се превърна в перфектното решение за Пирин, след като влезе на пожар заради контузия на Анти Рениа на загрявката.

Станислав Костов намери Дани Младенов в наказателното поле, той пусна технично към Тодор Траянов, който с обръщане намери Благов съвсем сам, на десетина метра от вратата, и той не сгреши за 0:1.

Хаотичният опит на Ботев да вкара в оставащите малко повече от 10 минути не доведе до нищо, като нямаше дори чиста възможност за изравняване. На терена се появи и младият талант Кристиан Добрев, но пред него не се откри ситуация да помогне на Ботев.