Локомотив Пд и Септември Сф откриват 11-ия кръг в Първа лига със своя мач на "Лаута" в петък от 17.30 ч. Двубоя можете да проследите минута по минута в Gong.bg. Срещата е с пряко излъчване по DIEMA SPORT и GONG PLAY, както и по Дарик радио.

"Смърфовете" влизат в този мач в уникално лоша серия. Всъщност Локо Пд е отборът в най-лоша моментна форма - без спечелена точка в последните 3 кръга с голова разлика 1-10.

Единствените отбори, които не успяха да вкарат гол във вратата на локомотивци през настоящия сезон бяха Левски и шампионът Лудогорец.

А сега шансът за поправка е голям. Локо Пд взе пълен актив от точки (6) в досегашните си срещи с останалите новаци в лигата, освен Септември – 2:1 срещу Етър на старта на сезона и 3:1 срещу Витоша в петия кръг, като срещу тях вкара 5 от всичките си 9 гола досега.

Този мач ще има по-особен заряд за звездата на столичани. Първият български клуб на Крис Гади бе Локо Пд, за който изигра 22 мача и вкара 4 гола през сезон 2013/14 г.

На него ще се разчита да бележи попаденията. Септември вкара 5 от 7-те си гола в двете си срещи, които изигра досега извън столицата и само 2 попадения в 7-те си двубоя в София.

Интересно е да се отбележи, че в предишния си сезон в елита – 1998/99 г., след който изпадна, Септември събра 5 точки след първите си 9 срещи, сега има 7 в актива си след същия брой мачове.