Унгарският шампион Хонвед (Будапеща) явно е набелязал левия защитник на Берое Матеус Леони, пише вестник Nemzeti Sport. 25-годишният футболист е попаднал в полезрението на родния клуб на легендата Ференц Пушкаш още през пролетта, когато е играл в швейцарския Ксамакс, но до сделка не се стига.

Сега футболистът продължава да бъде в мониторинга на Хонвед и явно ще бъде една от трансферните им цели за зимната селекция. Унгарските шампиони са имали свой представител на последното домакинство на беройци срещу ЦСКА, което завърши злощастно за "зелените" 0:3. Въпреки този резултат, Леони прави впечатление с борбената си игра в защита, както и с активността си в атака и доброто центриране. Футболистът има италиански паспорт, което го прави лесен за преминаване в който и да е тим от Европейския съюз

Със сигурност играчът ще бъде наблюдаван и в следващите мачове. За да се стигне до трансфер обаче Хонвед ще трябва да плати определена сума на Берое, тъй като договорът му е до юни 2018-а година с опция в полза на клуба за още един сезон. През тази година Хонвед приключи европейските си амбиции още след едно изпитание- отпадна във 2-ия кръг след две поражения от израелския Апоел (Беер Шева). Собственикът на клуба Ц американският бизнесмен Джордж Хемингуей, обаче е амбициран през новия сезон да направи пробив.