Отборът на Септември София записа равенство срещу Актобе Казахстан в първата си контролна среща за 2019 година. Играчите на Христо Арангелов, тотално доминираха в срещата, като две леки попадения в началото на първата част и края на втората част, лишиха "септемврийци" от победа над своя съперник. 

Столичани започнаха със състав - Янко Георгиев, Георги Стоичков, Стилян Николов, Александър Дюлгеров, Дарко Глишик, Иван Тилев, Асен Чандъров, Борис Галчев, Георги Русев, Здравко Димитров и Димитър Костадинов. Целият двубой бе двуостър, като "септемврийци" направиха куп пропуски. 

В 21-ата минута след центриране в наказателното поле на Септември, играчите на Актобе поведоха в резултата, противно на показаното до момента. Пропуски направиха Здравко Димитров, Асен Чандъров и Борис Галчев, а изравнителното попадение дойде след автогол на казахстанци, след страхотна изява по фланга на Здравко Димитров, който навлезе в наказателното поле в 41-ата минута. 

Само три минути по - късно Стоичков, Костадинов и Галчев комбинираха по чудесен начин и принудиха казахстанци да вкарат топката в своята врата за втори път. Гол на Здравко Димитров не бе зачетен в средата на полувремето след несъществуваща засада.

На полувремето играта напуснаха Стилян Николов, Александър Дюлгеров, Дарко Глишик и Борис Галчев, а на тяхно място се появиха Александру Бенга, Иван Арсов, Иван Стоянов и Фабиано Алвеш. Случващото се на терена не се промени, като "септемврийци" продължаваха да диктуват темпото на игра. Играчите на Актобе не застрашаваха по никакъв начин вратата на Янко Георгиев, а добри възможности за гол имаха Георги Русев, Иван Тилев и Димитър Костадинов. 

В средата на полувремето играта напуснаха Асен Чандъров, който бе заменен от Преслав Йорданов и Георги Стоичков отстъпи мястото си на Александър Башлиев. Нови възможности за гол се отвориха пред завърналия се след контузия Преслав Йорданов. Участие в срещата взеха и двамата играчи на Септември, родени 2002г. - Кристиян Тасков и Александър Виденов, които замениха Здравко Димитров и Димитър Костадинов. 

Отборът на Актобе изравни в 85' минута след центриране в наказателното поле, където играч на Септември не успя да изчисти топката. Последната опасна възможност за "септемврийци" беше в 90' минута, когато Иван Тилев изпълни пряк свободен удар, но топката попадна право в ръцете на стража на казахстанците.