Отборите на Славия и Септември София ще стартират плейофната фаза в Първа лига с мач помежду си. „Белите” ще посрещнат своя съперник на по-късно днес, 31 март, неделя, от 18.15 часа. Двубоят е от Група Б на втората осмица, в която са още Локомотив Пд и Дунав Русе.

Срещата ще можете да наблюдавате по NOVA SPORT и PLAY DIEMA XTRA. Maча ще следим на живо минута по минута и в GONG.BG.

Златомир Загорчич няма да може да разчита на Славчо Шоколаров, който е наказан за два мача. Под въпрос е Дарко Тасевски, а в клуба ще се опитат да вдигнат на линия за плейофите Хо Йон Ким.

При гостите от Септември Александър Башлиев е под въпрос, а последната загуба за тима от редовния сезон от Лудогорец с 0:6 все още тежи на отбора, тъй като е най-тежката в историята на клуба в Първа лига.

Любопитното е, че Славия има стопроцентов актив срещу своя съперник, откакто септемврийци се завърнаха в елита – 4 победи в 4 мача и голова разлика 11-3

Янис Карабельов бе единственият футболист на „белите”, който започна титуляр в 25 от мачовете на тима в редовния сезон, като записа най-много игрови минути от всички – 2186 от 2340 възможни.

Септември завърши редовния сезон с 10 точки по-малко, отколкото спечели в първите 26 кръга след завръщането си в елита през 2017/18 г. – 31 срещу 21, като се срина от осмото място тогава до 12-ото сега.

Иван Тилев е най-често използваната резерва в лигата в редовния сезон – появявал се е в игра от пейката цели 16 пъти, следват го двама от Ботев Пд – Васил Шопов и Кристиян Добрев, и двамата по 14 пъти.

Отборът на Славия има 8 победи от 10 мача срещу Септември в Първа лига. Двата тима са завършвали и два пъти наравно.