Септември София приема Локомотив Пловдив в двубой от 29-ия кръг на Първа лига (втора осмица, група Б) в петъчната вечер от 19:30 часа на Националния стадион "Васил Левски". Столичани са трети в групата с актив от 23 точки, а "смърфовете" са първи с 37.

Двата отбора са съперници и в полуфиналите в турнира за Купата на България, като в рамките на по-малко от 3 седмици ще изиграят цели 4 мача помежду си – 2 в групата си от втората осмица и 2 на полуфиналите за Купата на България.

Заради наказание Иван Стоянов от Септември ще пропусне сблъсъка, но след изтърпяно наказание се завръща Александру Бенга. От Локомотив Пловдив е наказан Парвиз Умарбаев.

Последните голове в първенството на Асен Чандъров и Борис Галчев бяха точно във вратата на Локо Пд – за последната победа в първенството с 2:0 на „Лаута” на 20 февруари т.г., след която септемврийци записаха 3 равенства и 3 загуби.

И вторият гол на защитника Стилиян Николов през сезона, постигнат в миналия кръг, беше във вратата на Дунав. Предишният беше при победата с 2:1 над русенци на 9 декември м.г.

Словенецът Ален Ожболт се разписа във всеки от последните 3 мача на локомотивци, със 7 попадения вече е втори сред реализаторите на клуба през сезона след Димитър Илиев с 8 гола.

В миналия кръг срещу Славия Бруно Акрапович записа 50-ия си мач в Първа лига начело на железничарите, в които балансът му е отрицателен – 15 победи, 16 равенства и 19 загуби. За първи път от началото на сезона Локомотив е в серия от 5 последователни мача за първенство, в които неизменно вкарва поне по гол.

БАЛАНС

В Първа лига: 8 мача, 3 победи за Септември, 2 равенства, 3 победи за Локо Пд, голова разлика 9-8 за Септември

Септември като домакин: 4 мача, 1 победа за Септември, 2 равенства, 1 победа за Локо Пд, голова разлика 5-5