Шампионът Лудогорец започна с грешка пролетния дял в Първа професионална лига. Момчетата на Антони Здравков завършиха при 0:0 с последния в класирането Верея на ст."Трейс Арена" в Стара Загора в среща от 21-ия кръг на шампионата.

Загубата на точки на шампионите ще позволи на преките преследвачи - ЦСКА (45 т.) и Левски (41 т.), да скъсят дистанцията до шампионите (52 т.). В момента разликата между първия и втория е 7 точки, но Лудогорец е с мач повече. 

Лудогорец пропусна няколко много чисти шанса за гол, но в герой за домакините се превърна вратарят Генадий Генев. В средата на втората част попадение на Кешеру бе отменено поради засада.

Извън групата за Лудогорец остана Натанаел. На мястото на бразилеца започна Недялков, а в центъра на отбраната до Моци играе Форстър. На 

В стартовия състав на Верея нямаше нито един български футболист. Начело на тима е украинецът Олександър Савидов, но той все още няма лиценз и поради тази причина в тимовия лист за наставник е посочен Иван Вутов.

През целия двубой Лудогорец притискаше своя съперник, но така и не успяваше да стигне до попадение. В 12-ата минута Лукоки надбяга бранителите на Верея и опита да прокара топката покрай Ганев, но стражът излезе добре и изби. В 24-ата минута Марселиньо стреля от дистанция, но пак не затрудни Ганев, който улови без проблем.

В 30-ата минута Вандерсон шутира от границата на наказателното поле, но Ганев изби в корнер. След неговото изпълнение Недялков отклони с глава към Марселиньо, но бразилецът направи по-трудното и от метър-два не успя да уцели опразнената врата.

В 44-ата минута Марселиньо направи още един сериозен пропуск. Лукоки проби и центрира отдясно, последва разбъркване в наказателното поле, след което топката достигна до бразилеца. Той я овладя и стреля от пет метра с левия крак, но високо над вратата.

11 минути след началото на втората част Лудогорец бе близ до гол. Лукоки овладя центриране на Марселиньо и стреля с десния крак, но Ганев пак изби. Топката рикошира в крака на Вандерсон и излезе покрай десния страничен стълб.

В 71-ата минута Кешеру вкара топката във вратата, след удар на Горалски, но румънецът е бил в засада, което накара реферите да отменят попадението.

В последните минути на двубоя Вандерсон стреля на няколко пъти от различни позиции, но топка така и не пожела да влезе във вратата Ганев.Верея остава последен с 6 точки.

Верея - Лудорорец 0:0

Здравков: Сами сме си виновни, трябваше да вкараме

Шеф на Верея: Лудогорец не подходи сериозно

Стартови състави на двата отбора:

Верея: Генадий Ганев, Годердзи Мачадзе, Денис Василиев, Жосуе Нтойа, Тимоте Рубин, Бранислав Василиевич, Женя Доброволски, Сергий Рудика, Андреис Ковальов, Хрвоие Ризванович,Теофилос Коуроупис

Резерви: Кристиян Кацарев, Станислав Маламов, Бедри Рюстемов, Денислав Станчев, Иво Иванов

Старши треньор: Иван Вутов

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Сисиньо, Светослав Дяков, Клаудиу Кешеру, Козмин Моци, Яцек Горалски, Марселиньо, Вандерсон, Рафаел Форстър, Джоди Лукоки

Резерви: Хорхе Броун, Димо Бакалов, Лукас Саша, Абел Анисе, Драгош Григоре, Доминик Янков, Адриан Попа

Старши треньор: Антони Здравков

Главен съдия: Николай Йорданов

Стадион: "Трейс Арена" (Стара Загора) 

Гласувай за Играч на мача:

FT
Верея Верея
Лудогорец Лудогорец
0
0

крайно класиране

# Отбор Играч Точки
1. Лудогорец Генадий Ганев 71.83%
2. Лудогорец Клаудиу Кешеру 9.86%
3. Лудогорец Антон Недялков 2.82%
3. Лудогорец Женя Доброволски 2.82%
3. Лудогорец Вандерсон 2.82%
4. Лудогорец Андреис Ковальов 1.41%
4. Лудогорец Марселиньо 1.41%
4. Лудогорец Годердзи Мачадзе 1.41%
4. Лудогорец Денислав Станчев 1.41%
4. Лудогорец Теофилос Коуроупис 1.41%
4. Лудогорец Козмин Моци 1.41%
4. Лудогорец Станислав Маламов 1.41%
5. Лудогорец Тимоте Рубин 0%
5. Лудогорец Бранислав Василиевич 0%
5. Лудогорец Яцек Горалски 0%
5. Лудогорец Сергий Рудика 0%
5. Лудогорец Анисе 0%
5. Лудогорец Хрвоие Ризванович 0%
5. Лудогорец Джоди Лукоки 0%
5. Лудогорец Пламен Илиев 0%
5. Лудогорец Доминик Янков 0%
5. Лудогорец Бедри Рюстемов 0%
5. Лудогорец Сисиньо 0%
5. Лудогорец Адриан Попа 0%
5. Лудогорец Рафаел Форстър 0%
5. Лудогорец Денис Василиев 0%
5. Лудогорец Светослав Дяков 0%
5. Лудогорец Жосуе Нтойа 0%