Лудогорец ще привлече в редиците си пореден именит румънски футболист. Това е националът Адриан Попа, който в момента е собственост на английския Рединг. Ръководствата на седемкратния шампион на България и клуба от Чемпиъншип се споразумяха футболистът да бъде преотстъпен с опция за закупуване, която може да бъде упражнена в края на сезона. Предстои договорът за преотстъпване да бъде подписан в началото на февруари 2019-а година. Дотогава Адриан Попа получава специално разрешение от клуба си да премине медицински тестове и да се включи в подготвителния лагер на Лудогорец в Турция, както и да вземе участие в контролните срещи, съобщава сайтът на разградския тим.

30-годишният футболист започва активната си кариера в Политехника (Тимишоара) през 2005 г. Остава в отбора от западния румънски град до 2009-а година., като за периода е преотстъпван на Буфтеа и Глория (Бузау). Следва трансфер в Университатя (Клуж), след което преминава в Конкордия (Киажна). Между 2012 г. и 2017 г. Адриан Попа играе за румънския гранд Стяуа. С екипа на "стелистите" халфът 137 мача с 20 гола. От 2017 г. е футболист на Рединг, като от януари до юни 2018 г. игра под наем в Ал-Тавун (Саудитска Арабия).

За националния отбор на Румъния Адриан Попа има 22 мача с 3 гола.

Любопитен факт от кариерата на Попа е, че през 2014 г. като футболист на Стяуа взе участие в двата мача срещу Лудогорец от плейофа на Шампионската лига. Тогава "зелените" отстраниха носителя на КЕШ от 1986 г. след подвига на Козмин Моци като вратар при изпълнението на дузпите. Попа бе от футболистите на Стяуа, които се разписаха от бялата точка в драмата на "Васил Левски". Така румънската диаспора при „орлите” ще набъбне до четирима човека, след като към този момент футболисти от северната ни съседка в Лудогорец са Козмин Моци, Драгош Григоре и Клаудиу Кешеру.