Вратарят на Славия Георги Петков и нападателят на ЦСКА Кирил Десподов бяха глобени с по 2000 лева от Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз.

След края на дербито между Славия и ЦСКА, загубено от „червените“ с 0:1, от „Българска армия“ излязоха с декларация, с която апелираха за наказание на вратаря на „белите“ Георги Петков, заради поведението му на терена.

Според думите на Десподов, Георги Петков е подканил защитника Сашо Александров да му „счупи краката“.

Десподов и Петков бяха привикани от Дисциплинарната комисия на БФС за допълнителни разпити, след което бе взето днешното решение.

ЦСКА обвини Гошо Петков в расизъм

„Разгледахме това, което се случи в 18-ия кръг и отложения кръг, извикахме двамата участници в инцидента, представители на отборите, длъжностните лица, проведохме доста сериозен разговор. Включително и помежду си си говориха футболистите и екипите, с огледа на събраната информация от чутото и видяното налагаме санкции на двамата играчи за нарушаване на основополагащи принципи на етиката и футболната игра. Налагат им се глоби от по 2000 лева“, коментира председателят на ДК Юрий Кучев.

„Считаме, че не е редно да ги лишаваме от състезателни права, но поведението и на двамата излиза извън тези принципи. Всеки имаше твърдения, но те не бяха доказани изцяло, но бяха доказани достатъчно факти, които ни мотивират да вземем такова решение. Двама национали не е редно така да уреждат отношенията си, камо ли да имат такива отношения“, продължи той.

Очаквайте подробности!