Етър Велико Търново победи Локомотив Пловдив с 2:0 в двубой от 23-ия кръг на Първа лига. Головете за успеха на домакините реализираха Батрович и Младенов.

Етър стартира по-опасно двубоя и създаде няколко интересни ситуации пред вратата на Локомотив, но Луков беше на мястото си. В 14-ата минута на двубоя вратарят на Етър Христо Иванов изпревари Момчил Цветанов, за да спре опасен пробив на локомотивските играчи.

В 18-ата минута Здравко Илиев центрира добре отдясно, Луков не успя да спре кълбото, но нямаше футболист на Етър, който да засече кълбото в мрежата на Локомотив.

В 26-ата минута на срещата след отлична атака Етър поведе. Даниел Младенов свали топката на Боджадж, който подаде на Батрович, а той не остави шансове на Луков с отличен удар.

Осем минути по-късно Боджадж получи отличен пас от Руменов, но от няколко метра направи Луков герой, като вратарят на Локо улови опасния удар към вратата му.

В 38-ата минута Батрович с отличен удар нацели страничната греда на вратата на "смърфовете".

Локомотив отвърна с удар на Ожболт в края на полувремето, но Иванов отново показа качествата си и спаси.

През втората част Локомотив започна по-добре двубоя, но удари на Илиев и Марич не попаднаха в мрежата на Иванов. Постепенно Етър отново заигра активно. В 67-ата минута удар на Мане беше спасен с вещина от Луков. Вратарят на Локомотив капитулира за втори път в 71-ата минута, когато Даниел Младенов с глава не му остави шансове и направи резултата 2:0.

Локомотив отвърна с удар на влезлия като резерва Карагарен, но нямаше опасност за Иванов. В края на двубоя Никола Марич излезе на чиста позиция, но не стреля точно и топката излезе в аут.

След този успех Етър гледа към първата шестица, заемайки 7-ото място с актив от 36 точки и една зад Черно море. Локомотив Пловдив е на 10-ото място с 26.

Съставите на двата отбора:

Етър: Иванов, Илиев, Гълъбов, Артюнин, Стоянов, Сърмов, Мане, Руменов, Батрович, Младенов, Боджадж

Локомотив Пловдив: Луков, Томашевич, Георгиев, Везалов, Петрович, Илиев, Банович, Умарбаев, Марич, Цветанов, Ожболт

съдия: Георги Иванов