Повторният дебют на Калоян Кръстев за Славия нямаше как да мине по-добре. 19-годшиният нападател се завърна през лятото на "Овча купел" след престоя си в Болоня. Още в първия си двубой обратно в българския елит Кръстев успя да донесе победата за своя роден клуб срещу Витоша Бистрица с гол в последните минути.

Младият нападател даде своето мнение за целите и възможностите на Славия през настоящия сезон, както и сподели впечатления за престоя си в Италия.

“Престоя ми в Италия премина доста добре, тренирахме доста по-здраво от тук, там се залага доста повече на физическата подготовка и на тактическата грамотност", коментира той.

"Отначало ми беше трудно, но веднага ме заведоха на уроци по италиански и само след около 6-7 месеца започнах да говоря езика, за да мога да комуникирам със съотборниците си и треньорите".

“Доста променен е отбора. Всичко сме доста млади, има само двама чужденци. Загорчич е много добър професионалист, учи ни на много неща. Мисля, че отборът върви напред“.

“Следих отбора миналата година. Надявам се на по-положителни резултат. Доста сме млади обаче и трябва да гледаме мач за мач. От всяка тренировка с Дарко Тасевски черпя по нещо. За мен той е един от най-добрите играчи в момента в Славия. Всеки черпи нещо и от Георги Петков. Надявам се да радваме феновете“.

“Имам двама идоли. Единият е Ибрахимович, другият е Бербатов Те са постигнали много във футбола и се надявам да мога да вървя по техните стъпки“.

“Тази победа ни мотивира. Знаем, че в началото на сезона всичко е малко по-нервно. Златомир Загорчич ще ни мотивира и се надяваме да се представим на ниво“, завърши Кръстев.