Ръководството на ФК Дунав (Русе) благодари на всички русенци за подкрепата. Както е известно, "драконите" се завърнаха на Градския стадион в двубоя срещу Локомотив Пловдив. 

"Над 10 000 са продадените билети за срещата между Дунав и Локомотив (Пловдив) /2:3/ от 4-ия кръг на шампионския плейоф в Първа лига. Като прибавим към това децата от школата ни, които са близо 1000, както и наличието на още много момичета и момчета до 12 години, които влизаха безплатно, притежателите на абонаментни карти и официалните ни гости за празника, в който се превърна първият футболен мач в елита сред ремонта на Градския стадион в Русе, можем спокойно да отчетем над 12 000 зрители по трибуните. Във връзка с това искаме да благодарим на всеки един от тези хора, отделили средства и време, за да подкрепят своя любим отбор. Благодарим за европейското поведение на болшинството от вас, които също спомогнаха този ден да се превърне в празник. Благодарим на момчетата и момичетата от "Дунав завинаги" за невероятната хореография, която бяха подготвили, както и за това, че показаха как се подкрепят "драконите" през целия мач, през всички 90 минути, независимо от резултата и развоя на срещата", заявиха от управата на русенския клуб.
От своя страна от ФК Дунав информират, че се ангажират да работят за подобряване на организацията на следващите домакинства на отбора, съвместно с община Русе.

"Припомняме, че това е първият мач на най-високото ниво у нас от повече от 25 години в Русе. Времето за подготовка не беше много, но заедно с община Русе вече работим за доизглаждане и подобряване на организацията за следващите домакинства на Дунав в Русе във всеки един аспект. Това естествено важи и за подобряване на контрола за достъп до различните зони на стадиона, което да гарантира и сигурността на всички", съобщиха още от ръководството на русенския клуб.

От там посочват, че следващото домакинство на Дунав е насрочено за 12 май от 17,30 часа, когато на Градския стадион в Русе ще гостува петкратния шампион на България от последните пет години - Лудогорец (Разград).