Валери Божинов ще тренира с Левски до месец януари, след което ще си търси нов отбор, като той не отхвърли възможността това да бъдат именно "сините". Бившият национал игра за Левски през 2014-а година.

Тринайсетте пристана на колоритния Валери Божинов

"Офертите не идват просто така, докато седиш вкъщи и си пиеш кафето. Тях трябва да ги заслужиш. Президентът на Левски ми позволи да тренирам с отбора. Там в момента треньор е Делио Роси, който познавам от Лече. Знам и италиански. Може би през януари ще говорим дали ще играя", заяви Божинов в интервю за италианската версия на Евроспорт.

Божинов: Искам да играя повече, ще е удоволствие, ако мога да тренирам при Роси в Левски

Валери Божинов е свободен агент, след като напусна Лозана след едва 5-месечен престой в швейцарския елитен клуб.

"Треньорът на Лозана ми звънеше буквално всеки ден и аз приех офертата, защото исках да играя в Европа. Самият отбор обаче не взе много футболисти, а повечето от момчетата в настоящия състав нямат нужния опит за елитната дивизия и останахме назад в класирането. Виждаха ме като техния спасител, но аз не мога да направя каквото и да било без отбор около мен. Освен това, на стадиона имаше не повече от хиляда зрители дори и след победата ни срещу Базел", добави 31-годишният нападател.

В Италия Божинов игра за Лече, Фиорентина, Ювентус, Парма, Верона, Виченца и Тернана. Иначе той има кратки престои в Левски, португалския Спортинг Лисабон, английския Манчестър Сити, сръбския Партизан и китайския Мейджу Хака. /БТА