"Да не е с лошо" - така Спас Русев си пожела да бъде запомнен от престоя си като собственик на Левски в интервюто му за "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

А на въпрос каква е била най-голямата му грешка като управленец, отговори: "Може би Делио Роси. Защото аз смятам, че футболистите, които успяхме да привлечем, бяха добри и притежаваха онези спортно-технически качества да вдигнат нивото. Треньорът се оказа грешка, защото го избрах по визитна картичка, по автобиография, може би така се прави, но е много важно да знаеш какъв е характерът на човека. Характерът на Делио Роси е в основата на провала и този загубен период. Само умения и разбиране за футбол не е достатъчно, той не успя да направи контакта с футболистите."

"В момента в клуба няма спортно-техническо ръководство никакво. Никога не съм влизал в ролята на спортен директор. Никога не съм предлагал футболист, този или онзи."

Относно заплатата на Габриел Обертан, Русев коментира: "Заплатата не съм убеден, че беше 45 хиляди. Второто, когато Обертан реши да напусне клуба, си намери отбор точно за 3 дни. На по-висока заплата от тази, която взимаше в Левски. Това е показателно колко е конвертируем и дали ние сме платили нещо, което е пазарната стойност. Това е цената. Не съм участвал в трансфера. Участвал е изпълнителният директор."

"С Николай Михайлов преговорите съм ги водил относно желанието да помогне на Левски, да си върне формата и да свали килограми."

"Изпитвам дълбоко уважение към всички тези хора, които правят така, че футболът ни да съществува. Киро Домусчиев прави не само това. Нямам обтегнати взаимоотношения с Киро Домусчиев, може би вие така сте го прочели. Коментарите между собствениците също са част от играта. Аз отидох за този мач в Разград, беше израз на уважение и респект. Така се прави в цивилизования свят."

А как ще напусне Левски? "С положителни емоции, защото въпреки много тежките и драматични моменти, които съм имал, аз срещнах страхотни хора, имах хубави моменти и не смятам, че си тръгвам. Аз съм от Левски от дете и ще продължавам да бъда."

"Аз съм собственик на 46% от Виваком. Виваком е дал спонсорски договори за 10 милиона. Но аз съм дал моите си 46%, другите също. Естествено, че си дал лични пари, то не е възможно."

"Не мога да кажа, че футболът ми е хоби, не съм гледал на Левски като трофей. Задълженията в един период се отчитат за даден период от време. В определен период може да са били и 30 милиона. Ако всички клубове си публикуват задълженията и отчетите, Левски няма да е на първо място по задлъжнялост, мога да го кажа категорично."

"В клуба оставям два спонсорски договори, които не са експлоатирани. Това не са договори, които се коментират при смяна на собствеността. Те са за около 4 милиона", допълни Русев.