Централният бранител на Пирин Румен Сандев демонстрира оптимизъм, че „орлетата“ ще изпълнят основната си цел тази година – оставане в елита. Защитникът коментира, че програмата на благоевградчани до разделянето на шампионата на първа шестица и втора седмица – е добра и вярва, че той и колегите му успеят да спечелят достатъчно точки.

„За нас е важно да сме 0:0 отзад. Програмата ни е добра до края на първенството, преди плейофите. Мисля, че имаме шанс да вземем доста точки. Мисля, че ще се справим. Борим се за оставане. Мисля, че ще успеем“, започна Сандев в интервю за „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Опитни при нас са доста футболисти. Има доста момчета. Юноша съм на клуба. Винаги ми е бил на сърце този тим. Пиринския дух тук ни води. Каквото и да става на мач, ние се борим, не сме техници, разчитаме на борба. На всички тимове им е трудно тук“.

Румен Сандев има 144 мача за „орлетата“, в които е вкарал е 3 гола. Един от тях реализира срещу Етър при успеха с 3:2 на стадион „Христо Ботев“: „Топката си летеше. Не помня точно как стана, треньорът ни е казал да бием към вратата където и да сме“

„Първо искам да пожелая на Стилиян Николов бързо оздравяване. Той ми е приятел на терена и извън него. Сигурен съм, че Иво и Коцето ще го заместят добре“.

За интереса от Кизил Жар, Сандев каза: „Аз съм играч на Пирин ще дам сърцето и душата си на тима“.

„Трябваше малко повече да надградим, да си повярваме, че можем да вземем трите точки. Не ни стигна шанс. Има ги тези неща. В края имахме едно положение, но не се получи“, спомня си за поражението в предходния кръг от Локо Пд с 0:1.

Що се касае до приликата с Джорджо Киелини, Румен Сандев каза: „Има шеги на тази тема. Майтапим се. С усмивка приемаме всичко. Не вярвам да играя с Киелини някога“.