Старши треньорът на Левски Делио Роси реагира спокойно на равенството 1:1 срещу Етър на стадион "Георги Аспарухов".

"Първите 5 минути изпуснахме невероятни положения, трябваше да водим с 2:0. След това те се затвориха, мачът стана сложен и ние загубихме ритъм. Второто полувреме дойде тази нелепа грешка, опитахме се да се върнем, направихме го, но не успяхме да победим," коментира италианецът.

"Грешки се правят, никой не е застрахован. Но аз нито пазя на вратата, нито бия дузпите. Направиха всичко възможно, за да компенсират, но това е," философски отбеляза той.

"Нашименто е дузпаджия, той изпълняваше дузпите в отбора, от който го взехме," обясни избора Роси.

"Направихме малко промени. Когато играеш всеки три дни, имах нужда да видя всички играчи. Тактически не се променят много нещата. Може би трябва малко повече концентрация. Но след като създаваш положения, рано или късно ще започнеш да ги вкарваш. Станислав Костов бе доста изморен, имам трима централни нападатели, трябва да играят всички," допълни наставникът. "Един от тях е Ривалдиньо, който има нужда да играе, защото още не е готов. Много ми е странно, че гледате на играчите мач за мач, а не за дълъг период. Жорди Гомес прави това, което трябва. Понякога не се справя със задачите си, но това се случва. Няма да ме чуете да говоря лошо за играчите си, ако някой играе слабо, аз имам вината."

"Миналата неделя изиграхме един от най-добрите си мачове. Можете да ме питате защо някой играе, ако във всеки мач е слаб. Но се случва някой да има добър и след това лош мач," заяви той.

"До полунощ тази вечер ще мисля за днешния мач, след това започвам да мисля за следващия с ЦСКА. Разбира се, че е много важен, ще трябва да вложим повече сърце и ум," завърши Роси по отношение на дербито след седмица. "Знам, че този мач е изключително важен за феновете. Един отбор винаги трябва да се съобразява с феновете си и ще се подготвим. Може би това равенство ще ни даде възможност да имаме още повече хъс. Ще ни трябват топло сърце и хладна глава за победа в този мач. Запознат съм с всичко около следващия съперник."