Наставникът на Левски Делио Роси отчете като заслужен изход от двубоя с Берое равенството 0:0. Според него това е бил труден мач срещу силен и мотивиран съперник.

"Труден мач, Берое ни затрудни, те са добър отбор. Както се развиваха нещата можехме и да спечелим, но мисля, че в крайна сметка равният резултат е заслужен и справедлив изход", заяви Роси пред DIEMA SPORT и разкри защо се е стигнало до затруднения в предни позиции.

Скучен Левски спря серията под Аязмото, но не както искаше

"Отделните линии не бяха близо и затова имахме трудности да играем напред. Втората половина на двубоя се представихме по-добре, отколкото през първото. Обертан е важен играч за нас, използваме неговите качества. Но и целият отбор трябва да се представя по-добре", добави Роси и съзря позитивите от този двубой.

"През такива мачове трябва да минаваме и да изпитваме трудностите в тях, за да растем. Сега имаме играчи, които не са във форма и когато си я възвърнат, ще бъдем далеч по-добър отбор", сподели още италианецът и разкри впечатленията си за Жерсон Кабрал и Холмар Ейолфсон.

"Доволен съм от Жерсон Кабрал, но и той е от играчите, които трябва да наваксат от физическо естество. И той, и Ейолфсон са сред играчите, които идват след период без футбол и без подготовка и трябва да наваксат", заяви още треньорът и сподели как избира кого между Жуниор Мапуку и Серджиу Буш избира за титуляр.

"Буш и Мапуку са равностойни нападатели и аз преценявам преди мача на кого да разчитам в зависимост от съперника. Щастлив съм, че мога да избирам между двама силни нападатели. Антонио Вутов не е контузен, смених го, защото се раздаде много, а и имах Кабрал на пейката", завърши Делио Роси.