„Като изключим началните минути, след това бяхме равностойни на Лудогорец. След това дойде грешктата на вратаря, при която допуснахме гол. Играем през три дни и трябваше да запазя някои футболисти”, коментира старши треньорът на Левски Делио Роси след загубата от Лудогорец с 0:1 в мач от 29-ия кръг на Първа професионална лига, Първа шестица.

„Лудогорец е отбор, на който, ако оставиш свободни пространства, може да те съсипе. На мача в Разград имахме много големи проблеми, защото им оставяхме свободни пространства. Днес това не се получи”, каза още Роси.

„Нашият отбор игра и дотолкова, колкото ни позволи противника. Това представяне беше доста добро и достойно, но винаги има какво да се подобрява”, добави италианският специалист.

Попитан за отавянето на Буш и Обертан на пейката, Роси каза: „Играем през три дни. Трябва да използвам повече играчи и такива, които са по-свежи. Ние наистина разчитаме на тях.”

„Знаех, че ще бъде трудно и знаех, че ще има много работа, когато започнах. Тогава отборът беше на седмо място. Ние сме далеч от първото място и това истината. Ние трябва да опитаме да направим най-доброто за Купата и е важно, когато завърши шампионатът да видим от къде започваме следващото първенство, а аз смятам, че имаме база. Аз държа на това и го мисля, независимо дали ще бъда треньор следващата година или не. За мен една основна грешка е да се започва от начало всяка година и да правиш промени всяка година. Дупката винаги ще остава една. Ние ще се опитаме да завършим първенството по възможност на трето място, а след това ще видим как ще продължим да запълваме дупката, която имаше”, коментира още Делио Роси за плановете си.

„Не казах да се сменя треньорът, а да се сменя отбора всяка година. Грешка е всяко година да се сменя отборът. Трябва да се започне следващия сезон от една основа от играчи, които са показали, че са на добро ниво, да се вземат други и така да се върви напред. Защото на терена излизат играчите и те играят и който има по-добри футболисти, има по-голяма вероятност да спечели. Струва ми се, че в последните години не е имало футболисти от детско-юношеската школа на Левски, който да е бил титуляр. Сега са мачовете, които дават най-добра представа за това какво ще бъде вбъдеще. За да дам един по-точен отговор, трябва да минат тези мачове, защото футболистите се виждат във важните мачове. Вече съм казал на президента за кои футболисти имам идея, но трябва да изчакаме тези мачове. Добрите футболисти трябва да правят разликата в мачовете, които са много важни”, поясни Роси.

За думите си след предишния мач, че Спас Русев му е казал на каква позиция да използва Габриел Обертан, Делио Роси обясни:

„Истината е, че Обертан е играл на тази позиция, но доста отдавна в Англия. Решението обаче е мое, президентът ми припомни този факт. Аз, за да го използвам, имах съгласието на Обертан. Той се съгласи на тази позиция, а решението беше мое, за да играе в този вариант.”

„Ще бъде грешка да не мислим за първенството. Смятам, че 4 точки са по силините ни. Да, Купата е много важна за нас, но ние продължаваме да играем и за първенството. В моята кариера съм играл доста дербита и знам какво означава за хората какво означава да спечелиш такова дерби. Не се притесняваме, има още доста мачове. Ние ще играем както за Купата, така и за първенството”, коментира още Делио Роси.