Старши треньорът на Левски Делио Роси беше в леко закачливо настроение след победата с 4:1 над Септември в 22-ия кръг на Първа лига. Специалистът обясни, че е поискал специално внимание от своите футболисти към мача, тъй като в предишните си 3 мача на Националния стадион „Васил Левски” не е успял да стигне до победа.

Срещу септемврийци това най-сетне му се удаде, след като Станислав Костов и Габриел Обертан отбелязаха по 2 гола. Първият дори заслужи специални похвали от наставника.

Красив и резултатен Левски си изкара яда на Септември

„Трябва да кажа, че на този стадион бяхме играли три пъти и аз нямах победи. Така че държах да победим на Националния стадион. Разликата беше в това, че играхме по-добре от Септември, бяхме повече отбор на терена”, каза Роси пред DIEMA SPORT.

„В тези мачове е наистина много важно – особено когато водиш с 1:0 – да увеличиш преднината, да не остава резултатът такъв, защото всичко може да се случи. Може да се получи гол дори случайно. Затова трябва да се настоява за 2:0. Тогава всичко става по-лесно.”

„През първото полувреме не си подавахме топката много бързо, повече я водехме. Затова играта беше по-бавна. През второто полувреме, когато вкарахме втория гол те трябваше да се отворят повече и имахме по-големи пространства. Тогава се представихме по-добре.”

„Тиам и Паулиньо? Те нямат сила, още не са готови за 90 минути. Имат обаче своите качества, с които ще ни бъдат полезни. Представиха се много добре.”

„Аз съм доволен от Станислав Костов, защото той показа днес, че митът за това как един нападател не трябва да се движи много и да спести сили, бе разбит. Той се движи изключително много и помагаше отчетливо в дефанзивната фаза от играта.”

„Ние тази вечер ще се насладим на победата, извоювана на терена. От утре ще мислим за Берое, който е много силен отбор. Имаме сили да се представим добре и в този мач”, завърши Роси.