Делио Роси отново запази спокойствие и подчерта за пореден път, че контролните мачове за него са просто тренировки. Левски направи 2:2 с малтийския Флориана, но италианецът посочи трите седмици, които остават до подновяването на първенството.

„Изиграхме три мача. За мен това не са контроли, а три тренировки. Вие гледате какво правим, знаете, че правим много големи натоварвания. Има три седмици до подновяването на първенството и ще бъдем готови дотогава. Опитваме се да променим начина на игра, като прибавим и натоварванията, а аз започвам да виждам отбора да прави интересни неща.”

„Не сме работили толкова в тактическо отношение. Работим основно за физическа подготовка и краката тежат, така че индивидуални грешки е възможно да се допускат.”

„Новите Костов и Белаид страдат при подготовката, но и съотборниците им също. Може би са малко по-малко свикнали с такъв начин на подготовка, така че в момента компенсират. Напредват в подготовката.”

„Трудно ми е да говоря за новите играчи, които още не са тук. Искахме да подсилим състава и клубът го направи. Идеята беше да направим по-равностоен състав. Паулиньо, например, не е играл от август. Надявам се другите да бъдат по-подготвени, защото са играли в първенствата.”

„Няма нито един футболист, който не може да бъде продаден в Левски. Ако дойде добра оферта, смятам, че клубът направи добре да го продаде Мапуку. Важното е после да се намерят равностойни техни заместници”, завърши Делио Роси.