Наставникът на Витоша Бистрица Росен Кирилов много добре знаеше причините за тежкото поражение с 1:4 от Левски в 9-ия кръг на Първа лига. Младият специалист направи забележка на своите играчи за начина, по който са тръгнали напред, за да търсят гол след получения такъв още във 2-ата минута.

Оттам нататък според Кирилов за Левски вече е било лесна работа да затвори мача, играейки освободен от напрежението.

„За съжаление допуснахме гол още във втората минута от статично положение. Момчетата се стъписаха. Левски, в интерес на истината, днес игра много силно. Ранният гол ги освободи, имат добри играчи и те играха без напрежение. Нямаше как да им се противопоставим”, коментира Кирилов пред DIEMA SPORT.

„Преломният момент беше, когато при 0:1 се юрнахме напред да пресираме Левски. Това беше грешка. За съжаление, момчетата не ме послушаха и Левски ни вкара голове на контраатака. Казах им го на полувремето. Беше детинско да се отворим по този начин. Вкараха ни и трети, и четвърти гол, а и дузпа изпуснаха.”

„Не можахме да създадем ситуациите. Имахме един удар на Лазаров от първото полувреме и голът на Долапчиев. За съжаление нашите момчета, когато излязат срещу голям отбор и получат първи гол, се стъписват. Те могат много повече.”

„Левски ни пресираше много. Те излязоха мотивирани след загубата от Локо Пловдив. Показаха много високо ниво. Трудно можеше да им се противопоставим.”

„Контузиите? Не трябва да се оправдаваме с това. Имаме достатъчно футболисти. Да, важни играчи са контузени, но заместниците им трябва да се представят достойно. Мисля, че в другите мачове ще изглеждаме по коренно различен начин”, обеща Кирилов.

През седмицата Витоша има 1/16-финален мач за Купата на България срещу втородивизионния Ботев Гълъбово, а три дни след него, на 28-и септември, приема Септември София в първенството.