Старши треньорът на Витоша Росен Кирилов бе доволен от победата на своя тим над Септември с 2:1 в най-малкото столично дерби.

„Много трудна победа. Септември е добър отбор, игра с човек по-малко. Имат много добри футболисти и много добър треньор. В началото Септември с майсторството на Галчев вкара първи гол. После имахме нещастието да изпуснем дузпа. Днес победата беше задължителна, защото отдавна не бяхме печелили.”

„Имаше период след гола за Септември, когато имаше напрежение в нашия отбор. Радвам се, че в последните 15-20 минути на първото полувреме вдигнахме темпото и голът висеше на косъм. Изпуснатата дузпа не ни разколеба. Казах им на почивката, че сме с човек повече и за 45 минути можем да вкараме и 5 гола. И момчетата си повярваха.”

„Септември беше се концентрирал в центъра, след като останаха с човек по-малко. Единственият вариант беше да превъртаме бързо играта и да използваме повече фланговете. Загубихме мачове от най-добрите отбори в България. Радвам се, че срещу отборите от нашата черга сме с положителен баланс. Искахме да се приближим към шестото място, като вземем трите точки.”

„Днес всички играха като братя и бяха едно цяло. Биеха се като истински мъже. Най-важното е, че до края вярваха и победихме. Умора нямаше. Те са млади момчета и бързо се възстановиха. В Бистрица е почти зима и в хладното време по-лесно се играе. ЦСКА за Купата е много трудно препятствие. Ще се опитаме да играем добре, но ЦСКА е в много добра форма”, сподели Росен Кирилов.