Наставникът на Витоша Бистрица Росен Кирилов беше критичен към представянето на играчите си в мача с Дунав. Те загубиха с 0:3, като още в самото начало на битката русенци вече бяха повели с 3:0 и интригата беше приключила.

"Сбъркахме при първия и втория им гол, фатални фгрешки. До 6-та минута имахме два страхотни шанса, а направихме грешки и ни вкараха два гола. И в 20-та минута вече беше 3:0... Всичко идва от това, че натрупахме загуби в първенството, в последните три мача заслужавахме точки, но паднахме. Обременени са от това момчетата."

"Имахме две ситуации в първите 5 минути, после можехме да върнем за 1:1, но просто допускаме много леки голове напоследък. И срещу Етър, и срещу Берое много леки голове пуснахме. Срещу Локо Пд беше същото. А и имаме проблеми с отбелязването на голове", сподели Кирилов пред DIEMA SPORT и продължи с анализа на представянето на тима си, като в същото време похвали и Ахмед Ахмедов от Дунав.

"Това ни беше най-слабият мач от началото на първенството. Този мач се разви крайно негативно от самото начало, което си е наша грешка. Дунав ги поздравявам, биха ни с агресия. Ахмедов днес ми изглеждаше като Кавани, нашите не можеха да му вземат топка. Няма ли агресия в днешния футбол, си за никъде", добави Кирилов и разкри рецептата за излизане от кризата.

"Последните мачове играхме добре, дори за Купата с ЦСКА на "Армията" изиграхме добър мач, 75 минути се надигравахме с тях. Последните си мачове не заслужавахме да загубим, в Пловдив също. Но като се натрупат загуби, естественое самочувствието на играчите да се занижи. От тази ситуация се излиза само с победи", сподели още наставникът на Витоша, завършвайки и с очакванията си за следващите мачове.

"Всички мачове за нас са тежки, с който и да играем. Миналата седмица казахме, че имаме тежки мачове, сега е пак така. Всички противници са тежки, но просто трябва да се играе. От всеки мач могат да се вземат позитиви, ако имаш правилната настройка. Просто трябва да имаме агресия, днес нямаше никаква агресия от нас", завърши Росен Кирилов.