Старши треньорът на Витоша Бистрица Росен Кирилов говори пред Дарик радио преди предстоящия двубой срещу Левски.

Младият специалист разкри причината за постигнатите успехи и добрата игра на отбора, която демонстрира в изминалите 8 кръга.

Двубоят Левски - Витоша от 9-ия кръг на Първа лига е в петък, 21-и септември от 20 часа.

Ето какво сподели още Кирилов:

- Как успяхте да внушите на играчите, че всеки мач може да бъде спечелен и каква е причината за постигнатите успехи през началните 8 кръга?

- Просто играчите, които останаха от миналата година понатрупаха опит, повечето не бяха играли в Първа лига. Тази година играят с повече самочувствие. Също така привлякохме нови играчи, както млади недооценени, така и опитни. Опитваме се да променим някои детайли от играта, всъщност нещата са комплексни.

- След 24 часа играете с Левски. С каква нагласа ще подходи Витоша Бистрица?

- Основната ни цел е да се представим добре, както го направихме срещу ЦСКА и Лудогорец. Въпреки че загубихме, играхме добре. В петък задачата е да играем добър футбол, да се представим добре и естествено ако можем да спечелим точки.

- Преди утрешния двубой имате ли кадрови проблеми?

- Да, все още не е излекувана контузията на Стефан Христов. Той ще е на лице след седмица или 10 дни.

- Споменахте за точки, а миналата година Витоша измъкна геройски точка от Левски. Смятате ли, че този двубой може да се отрази на предстоящия сблъсък през утрешния ден?

- Не, не мисля. Този двубой от миналата година, в който спечелихме точка е отдавна забравен, така че този мач с Левски е съвсем нов и друг. Освен това, той ще е на „Георги Аспарухов“, а не на националния стадион. Левски в момента е в добра форма, въпреки че загубиха последния си двубой срещу Локомотив Пловдив, но със Славиша Стоянович отборът изглежда по-стабилен и играе добър футбол.

- През кариерата си като футболист сте минали през ЦСКА, има ли по-сантиментални чувства, когато се изправяте срещу Левски, макар и като треньор?

- Не, няма място за сантименти. Професията не позволява и няма. Срещу ЦСКА също излязохме с амбицията да се представим добре и да спечелим дори. Утре срещу Левски ще е абсолютно същото, бих се радвал ако вземем нещо.

- Когато ви представиха като новия старши треньор на Витоша Бистрица казахте, че искате да промените мисленето на играчите си. Успяхте ли да го направите и това ли е разковничето за добрите игри, които съпътстваха началото на сезона?

- Комплексни са си нещата, както казах. Опитваме се да променим мисленето и да вдъхнем повече вяра, че те могат и имат възможности не по-малки от останалите играчи в другите отбори. Донякъде успяваме, но имаме още много работа. Ще бъда доволен, ако дойде период, в който направим поредица от 3-4 победи, тогава ще бъда щастлив.